L’Olot-Barça Atlètic, l’últim acte solidari d’un club singular

El conjunt volcànic cedirà tota la recaptació de les entrades en el partit contra el filial blaugrana a Càritas

Joan Agustí fent entrea del diners recaptats a Càritas en l'edició de l'any passat

Joan Agustí fent entrea del diners recaptats a Càritas en l'edició de l'any passat / Pau Gonzàlez / UE Olot

Jofre Amargant Bosch

Jofre Amargant Bosch

L’Olot és un club singular en el panorama futbolístic actual. Implicat en múltiples causes socials amb entitats de la comarca, els garrotxins faran l’últim acte solidari de l’any amb un partit que els enfrontarà contra el Barça Atlètic (12:00 h) el dia 30 de desembre al Municipal d’Olot. Tota la recaptació de les entrades anirà destinada exclusivament a Càritas la Garrotxa.

Joan Agustí, president de l’Olot, creu amb el futbol com una eina de canvi social i explica els motius del partit: «El futbol és una de les millors eines socials que hi ha ara. Col·laborem amb sis entitats del tercer sector, una d’elles és Càritas. Vam pensar que el 30 de desembre podria ser un partit de Nadal, un partit solidari, un partit social. Creiem que podem tenir una bona entrada i estarem molt contents si les coses van bé». Agustí afegeix que la causa fa que hi pugui haver públics molt diferents al camp: «Són dies en què la gent està més sensible i també està disposada a venir a veure futbol gent futbolera i gent que no ho és molt».

L’Olot i Càritas ja fa temps que col·laboren. De fet, l’entitat apareix a la samarreta olotina com a patrocinador des de fa dotze temporades i el partit ja s’ha consolidat com un clàssic de cara temporada. Els diferents organitzadors esperen que el reclam de poder veure el Barça Atlètic ajudi a tenir una gran assistència, tot i que no s’han marcat cap objectiu d’espectadors ni de recaptació. Després d’haver valorat diferents opcions, l’Olot i Càritas van decidir vendre les entrades a 5 i 10 euros.

Tot i que el matx no està inclòs en l’acord de col·laboració que tenen Olot i Barça, Agustí reconeix que «les bones sinergies entre els dos clubs» han propiciat poder trobar un punt d’entesa.

El màxim mandatari de l’Olot, també ha volgut reconèixer que els àrbitres vinguin sense cobrar res. A més, el club assumirà qualsevol despesa que es pugui derivar de l’organització.

L’Olot tancarà l’any amb aquest acte benèfic, però segur que no serà l’últim d’un club que ha incorporat en el seu ADN el canvi social i les causes justes a través del futbol, com comenta Agustí: «Vam acabar la temporada jugant al centre penitenciari de Puig de les Basses i acabarem l’any amb aquest partit. Creiem que el futbol és una bona manera de fer arribar missatges positius a tota la societat, de contribuir amb la integració i la inclusió».