Bordils, bressol d'un handbol formatiu de primer nivell

El municipi acull el Torneig Nadal Helvetia de cadets i juvenils masculins amb un cartell de luxe

Els jugadors de l’Handbol Bordils i el Granollers.

Els jugadors de l’Handbol Bordils i el Granollers. / HANDBOL BORDILS

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Gairebé quatre-cents esportistes en edat cadet i juvenil masculí ompliran el pavelló de Bordils amb motiu de la vint-i-tresena edició del Torneig Nadal Helvetia Handbol Bordils, que va començar ahir i acabarà demà. Noms propis com el Kiel alemany o el Barça i el Granollers configuren un cartell d'autèntic luxe, que reuneix alguns dels joves talents del futur de l'handbol a terres gironines. També hi figuren les seleccions catalanes que es preparen aquests dies pel campionat estatal de seleccions autonòmiques que es farà la setmana vinent a Blanes.

Entre els presents es va poder veure Dani Fernández, extrem del TVB Stuttgart i la Selecció Espanyola, un dels reclams d'una primera jornada del torneig que ha provocat un fort impacte positiu a escala turística, pel que fa a restauració i hotels. Aquesta cita dona continuïtat al torneig infantil que va tenir lloc la setmana passada, en la qual es va homenatjar els germans Petar i Djorjde Cikusa.

L'Handbol Bordils gaudeix d'una pedrera inesgotable. Tant l'infantil, com el cadet i el juvenil competeixen a Lliga catalana. L'any passat, el juvenil va acabar setè d'Espanya, i el cadet, sisè. I un cop més, lluiten per classificar-se per a les fases estatals. De fet, hi ha dos jugadors que estan a la selecció catalana juvenil, cinc a la cadet i un a la infantil. Resumint, que tret del Barça, cap altre club aporta més jugadors a la selecció catalana que el club gironí.

El torneig, tal com passa amb altres activitats relacionades amb el club, està emmarcat en el programa d'acció social i educatiu. Entre l'handbol i el voleibol, l'entitat té més de dos-cents cinquanta esportistes que defensen un model amb una identitat pròpia, reconegut amb el pas del temps. De fet, la setmana passada l'equip de voleibol va ser reconegut amb el premi valors, des de la Federació Catalana.

L’equip del Kiel alemany.

L’equip del Kiel alemany. / HANDBOL BORDILS

Creixement sostenible

Mantenir aquest alt nivell no és senzill, tot i que el Bordils aconsegueix fer-ho. El principal propòsit del club per als pròxims anys és el d'elevar la presència d'equips estrangers al torneig. De mica en mica, el club està fent més gran l'agenda de contactes i es consolida com un dels grans clubs gironins en matèria d'esport formatiu. Tothom sap qui és i què representa, el Bordils. Pocs reconeixements més grans que aquest pot haver-hi per a una entitat.

Amb aquesta estratègia, el club potencia el fet que es descobreixin estrelles internacionals. Fem una repassada a l'historial, per comprovar-ho: el Barça va captar Pérez de Vargas, el gran capità i el guardià de la porteria; també es van posar els ulls sobre els germans Dujshebaev, quan vestien de blaugrana i jugaven aquest torneig en categories inferiors.

Un campus per al 2024

Per fer el tret de sortida al 2024, a més, el Kiel farà un campus a Bordils del 2 al 5 de gener, fruit de l'acord de col·laboració existent entre els dos clubs. El campus comptarà amb entrenadors del THW Kiel i del CH Bordils, s'impartirà amb idiomes anglès i català i està adreçat a nois i noies nascuts dels anys 2007 i 2011. El prestigi no s'acaba mai.

Subscriu-te per seguir llegint