Acabant l’any amb bon peu (59-72)

Roberto Íñiguez debuta amb victòria en un derbi marcat per l’actuació estel·lar de Regan Magarity (25 punts i 10 rebots)

Sandra Ygueravide en una acció del partit.

Sandra Ygueravide en una acció del partit. / David Subirana (Uni Girona)

Clara Julià

Clara Julià

L’Spar Girona tanca el 2023 amb bon peu. El nou tècnic, Roberto Íñiguez, va debutar amb victòria enduent-se el derbi davant el botxí de l’equip en la final de la Lliga Catalana. Les gironines van sortir concentrades i van arrodonir el partit en la segona meitat gràcies a una actuació estel·lar de Regan Magarity en una trobada en què la base Faustine Parra, que no havia encadenat minuts en partits anteriors, es va reivindicar. El d’ahir era el primer dels tres enfrontaments entre els dos equips, que tornaran a jugar en el partit d’anada dels vuitens d’Eurocup que es disputarà el 10 de gener a la Seu d’Urgell.

L’Uni volia acabar l’any amb bon gust de boca però es va presentar a la cita amb les baixes de Marta Canella, que arrossega una lesió al genoll, i Laura Peña, que travessa un procés gripal. Les gironines van arrancar amb un parcial de 0-12 que va deixar al Sedis descol·locat. Amb la baixa d’un dels seus puntals en atac, la banyolina Júlia Soler, les locals es van veure superades des de l’inici per un grup de jugadores amb fam de reivindicar-se davant el nou tècnic. Però si una cosa sap fer el Cadí és competir. Després d’acabar el primer quart amb només 7 punts anotats, les jugadores de Fabián Téllez es van posar les piles amb un parcial de 12 a1 que va ressuscitar a l’afició local i va obligar a Íñiguez a demanar temps mort.

Roberto Íñiguez donant indicacions.

Roberto Íñiguez donant indicacions. / David Subirana (Uni Girona)

Les urgellenques van millorar en rebot i van empatar el partit (24-24) de la mà de la nord-americana Leigha Brown i amb l’empenta de Reménarová.

Davant l’absència de Peña, Faustine Parra va agafar protagonisme marxant al descans amb 5 assistències. Qui també va arribar a la pausa essent un corcó per a l’equip rival era Regan Magarity. La sueca va acabar el partit amb una d’aquelles actuacions idíl·liques en què pràcticament no va errar cap cistella: 25 punts, 10 rebots i 35 de valoració. Tot plegat imperant al pal baix al costat d’una combativa Marianna Tolo (13 punts i 7 rebots) i ben dirigides per la visió de l’experiència de Sandra Ygueravide (8 punts i 9 assistències).

Regan Magarity, en una acció del matx.

Regan Magarity, en una acció del matx. / David Subirana (Uni Girona)

Tornant del descans, un parcial de 2 a 10 va permetre guanyar tranquil·litat a les gironines, que van estirar el marcador. Tot i el domini visitant, les locals no van abaixar els braços i un 2+1 de Brown va retallar distàncies. Però els triples de Sandra Ygueravide i Faustine Parra van mantenir a ratlla a les urgellenques. Al Cadí se li va acabar la gasolina i les jugadores de Fabián Téllez es van haver de resignar i assumir la derrota. Ambdós equips es tornaran a veure les cares en aquest mateix escenari el 10 de gener en el partit d’anada dels vuitens de final de l’Eurocup. Debut dolç de Roberto Íñiguez que, tal com va fer el febrer de 2015 contra el Gernika en la seva primera etapa al club, comença triomfant.