El «trist» final de Benito

L'extècnic del Garatge Plana Girona valora el seu acomiadament després de vuit anys i mig: «Em van comunicar la destitució per telèfon en una conversa que no va durar més d'un minut»

Ramon Benito, al pavelló de Palau.

Ramon Benito, al pavelló de Palau. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Ramon Benito va ser destituït dimecres com a entrenador del Garatge Plana Girona i ha volgut valorar la seva sortida del club, després de vuit anys i mig on ha viscut un munt de coses i ha desenvolupat un paper molt important en el creixement de l'entitat, instal·lada a l'OK Lliga. «És molt trista la meva destitució per una Junta que tan sols fa un any que està al club i que per mi no ha sabut valorar la feina feta durant tot aquest temps. Tots els entrenadors estem exposats al fet que et puguin destituir en un moment o altre, però no m'esperava mai que em passaria d'aquesta forma. El passat dia 26 la junta m'envia un whats a la tarda per tal de reunir-nos l'endemà al matí, però, per circumstàncies personals a mi m'era impossible i així els hi vaig dir. El dimecres 27 em van comunicar la meva destitució per telèfon en una conversa que no va durar més d'un minut i per sorpresa per 'circumstàncies esportives'. Molt trist». El seu substitut és el palafrugellenc Xavier Garcia Balda, que dijous va realitzar el primer entrenament d'un equip situat avantpenúltim en la classificació.

Benito, en una carta oberta, expressa que «molta gent m'ha trucat pensant que era una innocentada; jo també vaig pensar-ho; per això he esperat al dia 29 de desembre a fer el meu comunicat. Tot i això, el club té molts anys d'història i ha de quedar sempre per damunt de tothom».

Un balanç positiu

Malgrat el «trist» final, el balanç de la trajectòria de Ramon Benito al Garatge Plana Girona és immensament positiu. «Ara fa 8 anys i mig em vaig incorporar a la família del Girona per tirar endavant un projecte esportiu global i ambiciós en el qual s'incloïa els equips de base, l'equip sènior masculí (en aquell moment l'actual OK Plata) i un projecte d'equips femenins. Vaig començar com a Coordinador Esportiu de tot el club i després em vaig involucrar fent d'entrenador, tant d'equips de base com del primer equip masculí. I molt sincerament, fent un repàs del meu pas pel Girona, considero que tot allò que ens vam marcar com a objectius ho vam aconseguir».

L'exentrenador al pavelló de Palau va presumir de la feina feta a la base. «Hem posat el Girona a dalt de tot. Quan vaig arribar al club i deia que anava a entrenar al Girona tothom em deia: 'vas al GEiEG' i jo, 'no, no, al Girona'. Ara, en canvi, quan parles del Girona tothom el coneix perquè ja fa uns anys que pràcticament cada any arriben equips a Campionats de Catalunya i també alguns d'Espanya». El Girona femení també és una altra de les apostes a destacar durant la seva etapa de gairebé una dècada. «Es va intentar mantenir la màxima categoria, però no va ser possible. Es va baixar de categoria, però apostant per les jugadores del club, molt joves, i aquest any s'està veient que va ser una bona decisió».

La joia de la corona, però, és el primer equip masculí, que competeix a la màxima categoria tot i disposar d'un pressupost molt petit. «Amb la meva incorporació es va passar en un any d'OK Plata a OK Lliga, categoria on el club està competint per vuitena temporada consecutiva, i això no és gens fàcil en un club modest com el Girona. Recordem també que s'ha competit tres vegades a la Copa del Rei i tres vegades a la CERS».

En un text sentit i on va expressar el seu agraïment cap a totes les persones que li han donat un cop de mà en aquests anys, finalitzava assegurant que «Ramon Benito és i serà sempre del Girona». És una llegenda del club.