Capgirar la dinàmica és necessari

El Bàsquet Girona necessita guanyar el Baskonia en un duel directe per acabar la primera volta entre els vuit primers

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Tres derrotes consecutives. Quatre en els últims cinc partits. Són moments dolents al Bàsquet Girona, que va enlluernar a tothom gràcies a un inici de campionat fantàstic que ha contribuït al fet que encara tingui opcions de classificar-se per a la Copa del Rei. Si vol fer-ho realitat, però, caldrà que guanyi el Baskonia aquest vespre a Fontajau (20.45 hores/M+Dep). Els homes de Dusko Ivanovic tenen un triomf més que els gironins, que estan pendents de la paperassa per descobrir si podran comptar amb el seu darrer fitxatge, el nord-americà Brae IveyMaxi Fjellerup és dubte per un cop i arriba sense entrenaments amb el grup. Per damunt de tot, perquè la Copa no deixa de ser un bonic somni, guanyar és imprescindible per capgirar la dinàmica.

«Crec que ho estem fent molt bé i el meu propòsit principal demana continuar competint. Els jugadors estan fent un gran feina: tant en el dia a dia de la setmana com en els partits. Esperem que aquesta feina es vegi recompensada amb victòries, que per això treballem. Hem de seguir en aquesta línia i intentar que el nivell d'exigència que ens posem, ens ajudi. També estaria bé tenir aquell puntet de sort perquè la pilota vulgui entrar i certificar els triomfs que necessitem per segellar els objectius marcats», explicava Camps, que va reivindicar el potencial d'una plantilla en la qual no hi ha cabuda per més fitxatges després de l'arribada d'Ivey, que no sap si podrà estrenar-se. El club ja ha iniciat els tràmits i si l'ACB ho aprova, ho farà al llarg del dia d'avui. En cas que el resultat sigui favorable i Fjellerup també pugui jugar, el tècnic del Bàsquet Girona es veurà obligat a descartar a un jugador. «Ivey està començant a adaptar-se al grup, conèixer la manera de treballar del vestidor i les coses que fem, tot just arriba. Desitgem que s'adapti com més aviat millor i ens doni un cop de mà en els aspectes del joc on crec que ens pot sumar: en defensa, capacitat competitiva... En aquest sentit, farem un pas endavant. O aquesta és la idea», resumia Camps, que destaca la polivalència dels seus homes. «Pot pujar la pilota, pot jugar pick &roll... en certs moments, pot fer aquestes funcions, però disposem de cinc jugadors capaços de traslladar la pilota de la defensa a l'atac. Votadors, es diuen ara. Llavors, hem de combinar-los i jugar amb tots ells. Cadascú ha d'aportar a la seva manera».

El Baskonia de Dusko Ivanovic, exjugador del Valvi Girona, va perdre el seu partit d'Eurolliga de dijous a la nit a la pista de l'Armani Milà (76-67) i va viatjar directament a Girona amb tota la plantilla al complet. La lideren Chima Moneke i Markus Howard. «Parlem d'un equip de la màxima competició europea, amb un nivell de físic i talent molt elevat. Bàsicament, haurem d'intentar igualar d'inici la força i l'energia que tenen. Aquest és el punt de partida. A partir d'aquí, veurem fins a on som capaços d'arribar. Volem arribar al final del partit amb opcions, sent conscients que serà molt difícil».