El Bàsquet Girona s’instal·la en un "dejà vu" constant (81-74)

Els de Salva Camps lluiten fins al final però continuen sense corregir els dèficits de les últimes jornades

Brae Ivey, debutant al Bàsquet Girona

Brae Ivey, debutant al Bàsquet Girona / BÀSQUET GIRONA

Guillem Camps

No hi ha manera. El Bàsquet Girona va tornar a topar amb les mateixes errrades dels últims partits al Principe Felipe (81-74), en un duel que va trobar a faltar el coratge de Sergi Martínez, baixa per lesió com Fjellerup. Tampoc va jugar un Djordjevic que va resultar baixa d’última hora sense trascendir-se la causa.

El partit començava amb molt ritme per part dels dos equips i tot feia pensar que seria de tempteig alt, com ja li agrada al Bàsquet Girona. Però els de Salva Camps rebrien dos cops durs que els condicionarien en aquest primer quart. El Saragossa es mostrava agressiu de cara a cistella i aconseguia fer entrar en bonus els gironins amb només dos minuts i sumar punts fàcils des de la línia de tirs lliures (14-8). Dues de les faltes eren d’un Iroegbu que seria substituit per un Brae Ivey. L’americà, amb ganes de demostrar les seves qualitats, no acabava de prendre bones decisions i la parella que formava amb Davies no funcionava. A més, el Saragossa afinava la punteria exterior amb triples de Mc Fadden i Bell-Haynes i només un inspirat Susinskas (8 punts) evitava que la diferència fos major al final del primer quart (23-13).

Colom mantenia amb vida al Bàsquet Girona al segon quart amb cinc punts seguits (27-20), però els aragonsesos encadenarien una ratxa de tres triples que establien una diferència perillosa a les acaballes del període. Per sort, el Saragossa cometia diverses errades just després i el primer triple d’Ivey amb els gironins deixava un panorama més encisador al descans (38-29).

Els aragonesos trobaven en la parella entre Bel Haynes i Watt una via fàcil d’anotació en el primer tram de tercer quart i l’amenaça de que el partit es trenqués definitivament era ben real. Aleshores apareixia la inspiració de Colom, amb un triple i dos tirs lliures forçats que feien creure en la remuntada (54-46), però l’alegria, com sempre, era massa efímer. El Saragossa arrribaria a l’últim període amb un coixí de seguretat (60-47) gràcies a una certa indolència gironina concedint un rebot ofensiu i després perdent la pilota i regalant l’última possessió als locals. I encara gràcies que els del Principe Felipe no van acabar de castigar aquestes errades.

El quart que havia de ser de la remuntada no començava de la millor manera, amb la cinquena falta de Goloman que deixava l’equip Jaume Sorolla com a únic pívot pur. El Saragossa ho aprofitava per anotar massa cistelles fàcils que feien pensar que no hi hauria opció a lluitar per la victòria. El matx entrava en una fase un pèl estranya, en que semblava que els aragonesos perdonaven amb posar la sentència definitiva (70-57). I el Bàsquet Girona no deixaria escapar aquesta petita oportunitat, per com a mínim, plantar cara fins al final. Un parell de minuts d’inspiració de Davis i un triple de Juani Marcos posaven els gironins de ple en el partit a falta encara de tres minuts (73-69). Però en el següent atac Mc Fadden es quedava massa sol i no fallaria un triple que refredava molt la reacció. Un Davis que ahir completaria el millor partit amb els de Fontajau (20 punts) no es rendia però ja seria massa tard. Es consumava la cinquena derrota consecutiva i a partir de la setmana que ve ja no valdran excuses perquè els de Salva Camps es veuran les cares de manera consecutiva amb els equips de la zona baixa.