Gardner ja treballa amb l’Uni

L’alera nord-americana s’incorpora a la dinàmica de l’equip per preparar els dos partits que té l’Spar Girona aquesta setmana contra el Cadí la Seu, on pot debutar a domicili, i l’Ensino Lugo, a Fontajau

Gardner ha realitzat el primer entrenament amb el grup.

Gardner ha realitzat el primer entrenament amb el grup. / UNI GIRONA/DAVID SUBIRANA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Rebekah Gardner sempre és i serà benvinguda a Girona. Però, aquesta vegada, en la seva segona etapa a Fontajau, la seva arribada ha estat més que celebrada per les urgències del conjunt gironí. L’alera nord-americana només ha estat cinc mesos fora -va desvincular-se de l’Spar Girona el passat mes d’agost-, encara que la seva absència s’ha fet notar. I de quina manera. L’MVP de la temporada 2021/22 de la LF Endesa ha de generar optimisme i és una injecció de moral per a un equip que no acaba de trobar la tecla, després de perdre diumenge davant l’Araski i encadenar dues derrotes consecutives.

Gardner, que va arribar ahir a la ciutat, s’ha posat la granota de treball de seguida per ajudar les gironines. Roberto Íñiguez pot comptar amb ella per preparar els dos partits que afronta l’Uni aquesta setmana i dimecres podria debutar a domicili en el derbi català davant el Cadí la Seu (19.00 hores). La seva presentació davant l’afició serà diumenge contra l’Ensino Lugo (20.00 hores).

Íñiguez suma un efectiu per a la causa, però manté les baixes per lesió de Marta Canella i Irati Etxarri.

El retorn de Gardner significa una alenada d’aire fresc per a les gironines, que no han començat amb bon peu el 2024 i han perdut els dos duels disputats contra el València (47-57) i l’Araski (72-65). Darrerament, han estat uns mesos convulsos al club amb afers com la sortida de Kelsey Mitchell -jugadora a la qual substitueix Gardner-, la destitució de Laura Antoja, les baixes o els mals resultats. Així que s’espera que la seva arribada, juntament amb la d’Íñiguez, desencadenin un canvi de dinàmica.

La californiana enceta la seva tercera temporada a l’Spar Girona, després de fitxar per l’entitat gironina l’any 2021 procedent de Romania. En el seu primer curs a Girona va aconseguir l’MVP i en els dos anys que va estar aquí els seus números són destacables: 14,2 punts, 5,1 rebots i 17,1 de valoració per partit en competicions FEB. Ara, torna recuperada d’una lesió al peu que la va obligar a passar per quiròfan, i una experiència a la WNBA com a jugadora de rotació amb el Chicago Sky, per fer revifar l’Uni. En aquest sentit, caldrà veure si l’alera acaba el curs a Fontajau o se’n torna als Estats Units.