Diluïdes a Mendizorrotza (72-65)

L’Spar Girona, que guanyava de 18 al primer quart, s’apaga davant l’Araski i encadena la segona derrota consecutiva

Ainhoa López, amb la pilota a les mans, en una acció del partit.

Ainhoa López, amb la pilota a les mans, en una acció del partit. / Kutxaabank Araski

Clara Julià

Clara Julià

L’Spar Girona ha començat l’any amb el peu esquerre. Després de perdre a Fontajau contra el València, ahir va encadenar la segona derrota consecutiva caient a Mendizorrotza en un partit que havia començat guanyant de 18 al primer quart. Les jugadores de Roberto Íñiguez no van saber mantenir la intensitat que va posar en joc l’Araski, que aquest curs pot presumir d’haver guanyat a l’Uni fins a dues vegades. Les basques van ressuscitar al segon quart gràcies a l’impuls d’una magnífica Marta Hermida (25 punts i 5 triples) i, un cop per davant en el marcador, van segellar el partit controlant els tempos amb Melissa Gretter (7 assistències) al capdavant.

Brewer defensant a Giedre Labuckiene (dreta) en una acció del partit.

Brewer defensant a Giedre Labuckiene (dreta) en una acció del partit. / Kutxaabank Araski

Cop dur per a les gironines que -sense poder comptar amb Marta Canella, Irati Etxarri i a l’espera de l’arribada de Rebekah Gardner- van veure com se’ls escapava de les mans un partit que havien començat dominant amb molta contundència. Balanç negatiu per a Roberto Íñiguez, que estrena el càrrec amb un triomf i dues derrotes a les portes del partit d’anada dels vuitens de l’Eurocopa que es disputa dimecres que ve a la Seu d’Urgell (19 hores/Esport3). «Ens diluïm. El desencert ens genera frustració, comencem a estar malament darrere, no mantenim la concentració ni les idees clares de manera continuada i, al final, l’altre equip creix i arriben les dificultats», analitzava el tècnic, Roberto Íñiguez, en declaracions després del matx.

Sandra Ygueravide amb la pilota a les mans en una acció del partit.

Sandra Ygueravide amb la pilota a les mans en una acció del partit. / Kutxaabank Araski

Una pista com la de Mendizorrotza sempre és una visita complicada. L’Spar Girona tenia a la retina la derrota soferta a casa a mans de l’equip de Madelén Urieta i va sortir concentrat. En un obrir i tacar d’ulls les gironines van fer el primer cop de puny sobre la taula amb un parcial de 0-10. Lluny d’abaixar el ritme, Marianna Tolo -que tenia un duel majúscul al costat de Tamara Seda- va treure suc sota el cèrcol i Morgan Bertsch va desplegar el seu catàleg de tirs per disparar al seu equip en el marcador (4-22).

L’entrada de Samantha Hill i Brittaney Brewer va capgirar la dinàmica de les basques. L’Araski va posar una marxa més i Marta Hermida es va despertar des de la línia de tres punts per posar a les seves a set aprofitant els errors no forçats de les gironines. Hermida, altre cop, va perforar des de l’exterior per col·locar la mínima amb dos triples consecutius que van capgirar per complet la dinàmica del partit (34-35).

Regan Magarity botant la pilota en una acció del partit.

Regan Magarity botant la pilota en una acció del partit. / Kutxaabank Araski

Hermida, cada vegada més desbocada, va col·locar a les seves per davant i l’Spar Girona va entrar en fase de col·lapse. Marianna Tolo va aparèixer al rescat, infal·lible des de sota el cèrcol, per sostenir a les seves companyes en el moment més delicat. Els errors no forçats van permetre a Hermida, tocada pels déus en un dia en què li entrava absolutament tot, col·locar la màxima diferència a favor d’Araski amb un triplàs (62-52). En el moment més compromès, un triple de Sandra Ygueravide va permetre agafar aire a les seves companyes. I Laura Peña, amb els seus primers cinc punts en tot el partit, va posar al seu equip a quatre.

Les gironines van sobreviure a l’envestida local i van eixugar la diferència per col·locar-se amb opcions (64-62) quan faltaven 120 segons per finalitzar el partit. Però Melissa Gretter, gat vell, no estava disposada a perdre i va aconseguir tres tirs lliures que van tallar la bona dinàmica de les gironines. Un triple de Magali Mendy va generar emoció al tram final de partit, però l’Spar Girona no va aconseguir materialitzar les seves opcions en atac i es va acabar enfonsant a Vitòria.

Sisena derrota en lliga per a les gironines, les mateixes que va fer l’equip en tota la temporada regular la campanya passada. Les setmanes transcorren per a un equip que cada vegada té menys marge de temps per consolidar-se i que no es pot permetre gaires més patinades.