El marge d'error del Bàsquet Girona es va acabant

El Bàsquet Girona passa d’estar lluitant per la Copa del Rei a veure’s obligat a guanyar per no patir per salvar la categoria

Iroegbu, en l'últim partit a Fontajau contra el Baskonia

Iroegbu, en l'últim partit a Fontajau contra el Baskonia / David Aparicio

Guillem Camps

D’estar en plena lluita per la Copa del Rei a complicar-se la permanència. Així ha canviat l’escenari pel Bàsquet Girona en només cinc setmanes. Després de l’agònica victòria en la pròrroga contra l’Andorra del 2 de desembre, tot feia indicar que l’equip podia tenir opcions clares de classificar-se pel torneig del KO. Quedaven tres partits contra rivals directes i dos més davant equips que estaven per sota en la classificació. Semblava un objectiu realista. Però un més després, la realitat ha estat una altra de ben diferent. El somni de la Copa s’ha esfumat i ara parlar de coses més ambicioses que la permanència sembla una utopia. Pels resultats, esclar, però encara més per les sensacions.

Les alarmes van acabar d’encendre’s ahir amb la victòria del Breogán davant el Granada -els dos equips que ara marquen el tall entre el descens i la permanència- que deixa els gironins amb només dos partits de marge respecte a l’abisme. Molts gironins haurien signat aquesta situació en plena pretemporada, quan l’equip semblava cridat a lluitar per la permanència. En canvi, potser no haurien signat tant començar la segona volta amb les sensacions dels últims partits.

I la classificació deixa poc marge d’error, i el capritxós calendari encara menys. Com si es tractés d’un torneig amb diferents fases, el Bàsquet Girona afrontarà un primer terç de segona volta fins l’aturada per la Copa i les finestres FIBA que pot determinar si l’equip patirà o no per salvar-se. I és que els rivals seran els quatre últims classificats amb pitjor balanç que els gironins, però a hores d’ara amb millors sensacions.

El primer, el suposadament més feble, un Palència que ha posat mig peu a LEB en aquesta primera volta i que en pot posar un de sencer si no comença a comptar els seus partits per victòries. Precisament, aquesta imperiosa necessitat de sumar de l’equip debutant a la competició el converteix en un equip més perillós tot i la seva teòrica inferioritat.

Després d’aquest primer test a Fontajau els gironins travessaran la Península per visitar un Breogán que en el partit d’anada van guanyar amb molts problemes, i acte seguit rebran un Granada que ha millorat ostensiblement des del duel de la primera volta que va acabar amb una exhibició ofensiva gironina. I l’altra gran prova, després d’un parèntesi per enfrontar-se al Madrid, serà un Andorra que també està en dinàmica ascendent.