El segon torneig de tennis més important de Catalunya es disputa a Girona

L'ATP Challenger Eurofirms Girona-Costa Brava tornarà a celebrar-se a les instal·lacions del Club Tennis Girona del 23 al 31 de març

L'ATP augmenta la categoria del torneig al nivell 100 només per darrere del torneig Compte de Godó

L'ATP Challenger Eurofirms Girona-Costa Brava, en la seva primera edició.

L'ATP Challenger Eurofirms Girona-Costa Brava, en la seva primera edició. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

N'hi ha hagut prou amb una edició de l'ATP Challenger Eurofirms Girona-Costa Brava per deixar a tothom bocabadat. Tant, que fins i tot l'ATP ha augmentat la categoria del torneig al nivell 100, un fet que provoca que el torneig que es disputa a Girona sigui el segon més important de Catalunya, tan sols superat pel prestigiós Compte de Godó. És un fet insòlit per a un esdeveniment que viurà el segon aniversari del 23 al 31 de març a les instal·lacions del Club Tennis Girona. Serà una gran festa.

L'èxit viscut en la seva inauguració promet millores significatives en la seva segona edició. Per començar, l'augment proporcionat per l'ATP significarà que s'incrementi el rànquing dels tennistes participants. De retruc, hi haurà un major impacte del torneig a la ciutat, la demarcació i tot l'àmbit internacional del tennis. Ningú no s'ho vol perdre.

L'ATP Challenger Eurofirms Girona-Costa Brava va néixer com a resultat del creixement constant que darrerament està assolint el Club Tennis Girona, una entitat que ha sabut fer-se un nom dins i fora de la ciutat. Els resultats confirmen la bona feina feta durant tots aquests anys. Sense anar més lluny, ha celebrat tres importants tornejos: el Campionat absolut de Catalunya i dues edicions internacionals del Future 15K i 25K. La bona acollida d'aquests 3 esdeveniments va animar al Club a sol·licitar a l'ATP el salt a la categoria Challenger, reforçant l'aposta per un tennis de primera a Girona.

De fet, en aquesta continuada recerca de la perfecció, l'organització ja fa temps que treballa en importants millores per aquesta nova edició del 2024. Entre les novetats, hi haurà una zona d'hospitality dins del mateix club, una millora de la zona village i sobretot, un increment significatiu de l'aforament en la pista central, en un esdeveniment que serà gratuït per a tothom i serà retransmès per Esport3 i Eurosport.

El tennís femení, a La Bisbal

Si Girona col·lecciona popularitat amb l'ATP Challenger Eurofirms Girona-Costa Brava, a La Bisbal no es queden curts. El Club Tennis La Bisbal pot presumir, amb arguments, del seu Open Internacional Femení Solgironès en la categoria WT 125, un esdeveniment que amb el pas del temps ha arrelat amb força a les comarques gironines.

Són ja set edicions consecutives, sempre creixent de manera exponencial, per a un torneig que, de forma habitual, reuneix noms molt importants del món del tennis. La Bisbal també és un exemple de la feina ben feta.

Els aficionats i aficionades del món del tennis gironí viuran un 2024 apassionant, amb dues dates ben gravades en vermell.

Subscriu-te per seguir llegint