El Bàsquet Girona busca una reacció que no es pot demorar més davant el Breogán

El gironins ha de millorar les prestacions per guanyar un rival directe per la permanència en una pista hostil

Djordjevic intenta superar la defensa de Pasecniks en el partit contra el Palència

Djordjevic intenta superar la defensa de Pasecniks en el partit contra el Palència / Marc Martí Font

Guillem Camps

Parlar de finals quan queda gairebé mitja temporada pot semblar precipitat, però el capritxós calendari i les últimes derrotes obliguen el Bàsquet Girona a tornar al camí de la victòria des d’aquest diumenge mateix en la sempre hostil pista del Breogán (12.30, Movistar Deportes 2). Però es que a Lugo no només hi ha en joc el resultat i la possibilitat de deixar el descens a tres victòries, també les sensacions i la capacitat de millora d’un equip que no pot demorar més setmanes la reacció.

La derrota contra el cuer Palència de la setmana passada va ser la constatació que es necessiten més arguments que el tir exterior i que per guanyar un partit a l’ACB cal molta més regularitat. Aquesta lliçó és la que haurà d’aplicar el Bàsquet Girona davant un equip que lluita pels mateixos objectius com el Breogán però que previsiblement jugarà amb l’extra de competitivitat que li dóna la seva afició i que correspon a un matx d’aquesta transcendència.

A banda, excepte sorpresa d’última hora, Salva Camps no podrà comptar amb dos jugadors fonamentals de la plantilla com Juani Marcos i Sergi Martínez, de manera que els seus companys hauran de fer un sobreesforç per aconseguir que la seva absència es noti el mínim possible. En la posició de base-escorta és on pot semblar més assequible, perquè de cromos no n’hi falten al tècnic. Però cap d’ells, al marge del propi Marcos (Colom, Davis i Ivey), ha demostrat per ara la suficient consistència per ser de bona ajuda per Ike Iroegbu. Si a això se li suma que la producció dels jugadors interiors va estrictament lligada a la generació dels jugadors petits, el marge de maniobra i millora es redueix considerablement pels gironins.

Un equip limitat ofensivament

La nota positiva és que els gallecs tampoc van gens sobrats de talent i, a més, arriben justos de forces i també de moral després de caure eliminats de la Champions dimecres en perdre davant el Karsiyaka. L’equip entrenat per Veljko Mrsic, exjugador del Casademont Girona, és l’equip menys anotador de l’ACB amb 74,2 punts per partit i el que té pitjor percentatge en tirs de camp. Tan sols destaca positivament en la faceta dels rebots ofensius, en que és tercer amb 11,44 captures, ben a prop de les 12,22 dels gironins, que són segons. En aquest aspecte destaquen jugadors com Juan Fernández, Martynas Sajus, o Mouhamet Diouf, baixa per aquest matx. Qui sí estarà disponible per Mrsic és el nou fitxatge, Jordan Sakho, que a Múrcia va tenir pocs minuts.

Sense un referent exterior clar

En el perímetre, les referències anotadores gallegues són Ben McLemore i Stefan Momirov, si bé és un equip bastant coral sense una estrella clara. També cal parar atenció al mallorquí Sergi García, que davant l’absència d’un base específicament anotador està fent un pas endavant i frega les dobles xifres en anotació. El jugador de Palma va completar una gran actuació fa dues setmanes davant el Granada amb 22 punts i va ser clau en la reacció del seu equip a l’últim quart després d’encaixar una remuntada dels andalusos. García ja va demostrar la seva capacitat per anotar en el partit de la primera volta a Fontajau, en què va acabar amb un 3/7 en triples, un dels quals semblava sentenciar el partit a favor dels de Lugo. Els altres jugadors nacionals del Breogán -de perfil més defensiu- són els germans Quintela i un Albert Ventura que en les últimes hores ha vist allargada la seva vinculació amb el club gallec fins l’aturada de la Copa del Rei i les finestres FIBA.