Xavi: "Aquest Barça té molt de futur estigui jo o no d'entrenador"

El tècnic del FC Barcelona va parlar del seu futur: “M'exigeixen títols o, com a mínim, competir-los, no hi descobreixo res”.

Va dir sentir-se "tranquil" a nivell personal i que "hem d'estar orgullosos per haver lluitat fins al final amb els joves"

El Barça va quedar eliminat a la Copa davant l’Athlètic (4-2)

El Barça queda eliminat a la Copa davant l’Athlètic (4-2)

El Barça queda eliminat a la Copa davant l’Athlètic (4-2) / ÁLVARO BARRIENTOS/AP

Efe

El Barça va caure eliminat ahir de la Copa del Rei a San Mamés davant un Athlètic Club que es va mostrar més sencer físicament a la prórroga, en la qual dos gols dels germans Williams (primer Iñaki i després Nico) van decidir el partit (4-2). Els blaugranes havien estat capaços a la primera part de remuntar el gol de Guruceta al primer minut gràcies a Lewandowski i Lamal, però a la represa Sancet va aconseguir l’empat.

L'entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, va confessar després de caure eliminat als quarts de final de la Copa del Rei, després de perdre a la pròrroga davant l'Athletic Club (4-2), que se'n va de San Mamés "decebut" per perdre l'opció de guanyar un títol, però també “orgullós” dels seus jugadors, especialment dels més joves.

"Estem orgullosos de com han competit aquests jugadors davant un senyor equip i un senyor entrenador com Ernesto Valverde, però també decebuts pel resultat no haver competit millor. Tenim una plantilla curta i molt jove i crec que és l'inici d'alguna cosa important, estigui jo o no d'entrenador. Crec que aquest Barça té futur”, va explicar el tècnic del conjunt blaugrana.

Xavi va assumir, d'altra banda, que "si al final de temporada no estem al nivell de competitivitat" esperat "el més normal és que hagi de marxar, com tots els entrenadors".

"Sé on sóc i m'exigiran títols o almenys competir-los. Avui hem competit davant un gran Athletic. Quan no guanyes l'entrenador queda assenyalat, no descobreixo res", va dir Xavi abans d'insistir que "hi ha un projecte molt bo" al club blaugrana.

"No pel que fa a mi com a entrenador, sinó d'una generació molt bona. Hi ha un potencial molt bo perquè en els propers anys el Barcelona pugui competir, però cal treballar i cal guanyar. Ara toca enfocar-nos a la lliga ia la Champions quan ens toqui", va admetre.