El banyolí Oriol Cardona guanya el bronze en l'esprint de la Copa del Món de Boí Taüll

Oriol Cardona ha estat superat per Thibaut Anselmet i Arnaud Lietha en els últims metres

Oriol Cardona celebrant el bronze en la prova d'Esprint de ISMF World Cup Skimo Boí Taüll 2024

Oriol Cardona celebrant el bronze en la prova d'Esprint de ISMF World Cup Skimo Boí Taüll 2024 / Liqen Studio

Jan Torrent

Oriol Cardona s'ha penjat la medalla de bronze en la disciplina d'esprint en el qual s'ha vist superat pel francès Thibaut Anselmet, que ha guanyat l'or i, el suís Arnaud Lietha, que ha sigut plata. Oriol, que no ha tingut les millors sensacions ha sigut capaç de sumar un nou podi a la Copa del Món d'enguany. A més a més, va guanyar la medalla d'or en els campionats d'Europa que es van disputar fa dues setmanes a Flaine.

Avui i demà se celebren a Boí Taüll la ISMF World Cup Skimo, tercera prova puntuable per a la Copa del Món. Es podran gaudir de les competicions d'esprint i de relleus mixtos. Avui dissabte ja tenim els primers guanyadors en les proves d'esprint. Modalitat que serà olímpica a Cortina d'Ampezzo 2026.

Tot i tocar ferro, el de Banyoles ha tingut un camí complicat per arribar a competir en la final. En la semifinal ha sigut el líder en la de la prova fins en una zona de transició, fins que s'ha vist superat per fins a tres rivals. Per sort, s'ha classificat gràcies al temps realitzar, sent així un dels participants classificats com a lucky losers.

Oriol Cardona s'ha acabat penjant la medalla de bronze en una cursa molt competida. El banyolí format a Ski Club Camprodon ha estat en les primeres posicions durant gran part de la cursa, fins que Thibault Anselmet, líder de la classificació general de la Copa del Món, ha agafat una distància del grup. El segon classificat, el suís Arno Lietha, ha avançat a Oriol Cardona a l'inici de la baixada recalant al banyolí la medalla de bronze.

En la competició femenina, Marta Garcia ha acabat en la quarta posició en una cursa en què s'ha hagut d'utilitzar la foto-finish per saber qui ha sigut la guanyadora. Emily Harrop s'ha penjat l'or, la francesa ha acabat atrapant i superant a l'eslovaca Mariana Jagercikova la qual ha sigut la dominadora de la cursa durant la major part del temps. La de Barcelona ha estat ocupant la tercera posició en gran part de la competició, però al final s'ha vist superada recaient en la quarta posició final.

TEMES