L'Uni Girona manté la bona línia a Ferrol (46-69)

Una Mendy estel·lar lidera la cinquena victòria consecutiva entre Lliga i Eurocup

Ainhoa López intenta superar la seva defensora

Ainhoa López intenta superar la seva defensora / Sandy

Guillem Camps

L’Spar Girona ha sumat una clara victòria a la pista del Ferrol (46-69) en un partit que ja ha encarrilat al primer quart però que no ha acabat de tancar fins a l’últim quart amb un parcial definitori de 0 a 13.

L’Uni va arrancar molt concentrat amb un parcial de 2 a 12 d’inici, gràcies alspunts de Mendy, Bertsch i Tolo, i a un gran nivell defensiu que col·lapsava l’atac de les gallegues. El BAXI Ferrol va reaccionar després de temps mort amb un petit parcial de 5 a 0, però l’Uni no es va deixar intimidar i amb un triple d’Ainoa López i un altre d’Ygueravide recuperava un marge per sobre dels 10 punts al final del primer quart (13-24).

L’Uni no afluixava el ritme en l’inici del segon període i es recolzava en les seves millors armes, el triple i la intensitat defensiva, per establir una diferència que podra ser ja definitiva. Les gallegues tardaven quatre minuts en anotar la primera cistella del quart i Etxarri feia més mal amb una

recuperació que acabava amb una safata al contraatac i que obligava el tècnic de les locals a demanar temps mort(15-33). El Ferrol aconseguia aturar, en part, el ritme ofensiu de l’Uni però no l’eficàcia exterior. Ygueravide i Bertsch contrarestaven dos encerts de les gallegues també des de la llarga distància i la diferència gairebé es mantenia intacte al descans (24-41).

Tot i que el marge era prou còmode, les gironines no volien donar cap esperança al Ferrol i van tornar de vestidors amb la intenció de deixar el partit dat i beneït el més aviat possible. Una estel·lar Mendy marcava el camí d’un parcial de 0 a 9 de sortida que li permetia a l’Uni doblar en el marcador al seu rival (24-50). Les locals no es rendien i feien aturar el partit a Roberto Iñiguez després de completar un parcial de 10 a 2 (34-52). El temps mort no va acabar de donar resultat, perquè ara l’Uni atravessava uns instants de poques idees en atac i això ho aprofitava el BAXI Ferrol per continuar reduint la diferència, punt a punt. Només Bertsch donava una mica d’aire amb una cistella, però la mateixa americana perdia tot seguit una pilota i donava l’oportunitat a les gallegues d’arribar a l’últim quart per sota de la barrera psicològica dels 10 punts, però per sort el triple de Gómez no entrava.

Els últims minuts havien escarmentat les gironines, que no volien passar més ensurts i recuperaven la millor versió, amb el lideratge de Mendy i Tolo i una defensa que tornava a deixar sense alternatives a les locals. Dos tirs lliures de Bertsch completaven un parcial de 0 a 13 (42-67), amb un Ferrol que tardava més de sis minuts a anotar els primers punts del quart. Amb el partit ja decidit, els últims minuts serien un pur tràmit per un Uni que no deixa de créixer.