Hugo Mallo, a judici acusat d'abusar sexualment de la dona que treballava com a mascota de l'Espanyol

Segons la víctima, els fets van succeir damunt la gespa quan Mallo "va introduir les mans sota la disfressa"

La mascota de l'Espanyol, en una imatge d'arxiu.

La mascota de l'Espanyol, en una imatge d'arxiu. / Sport

Redacció

Un jutjat de Barcelona acollirà el pròxim 11 de juliol de 2024 –després de ser ajornada la citació inicialment prevista per al 25 de maig de 2023– el judici oral per la causa que té com acusat Hugo Mallo, segons ha publicat el diari AS. L'excapità del Celta de Vigo i actual jugador de l'Internacional de Porto Alegre brasiler se l'investiga per la presumpta comissió d'un delicte d'abús sexual el dimecres 24 d'abril de 2019, a l'estadi de Cornellà-El Prat, tan sols uns instants abans que comencés l'Espanyol-Celta de la jornada 34 de la temporada 2018-19.

Els fets haurien succeït ja sobre la gespa i davant el públic, durant l'habitual salutació entre els jugadors de tots dos equips, amb els de l'Espanyol en fila i els del Celta passant davant ells, amb Mallo, en primer lloc, com a capità. En arribar a la posició de les mascotes, concretament a la dona disfressada de periquita al final de la fila, s'hauria produït el suposat abús, que es jutja com a tal i no com a agressió sexual perquè s'aplica el Codi Penal vigent en el moment dels fets.

Hugo Mallo, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu.

Hugo Mallo, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu. / Europa Press

“Quan Hugo Mallo va arribar a l'altura de les mascotes, al periquito (home) li va donar la mà com es fa habitualment, però quan va arribar a la Sra. Ana, (la presumpta víctima prefereix conservar l'anonimat, per la qual cosa se la citarà d'ara endavant com Ana), que en aquell moment estava fent el paper de la mascota periquita, aquest va introduir les mans sota la disfressa i li va fer tocaments als pits”, recull la denúncia que, a les 15.23 de l'endemà, 25 d'abril de 2019, va efectuar la presumpta víctima davant els Mossos d'Esquadra. “Segons la declarant, li va agafar els pits amb les mans i va començar a fer moviments”, s'afegeix.

Tant l'advocada de la presumpta víctima com la Fiscalia coincideixen a sol·licitar per a Mallo una pena de 24 mesos de multa.