Un empat que deixa el lideratge en joc dissabte

Un gol de Marcos Llorente en l’afegit frustra la victòria al Madrid, que finalitza la jornada líder però amb només dos punts més que el Girona

Marcos Llorente celebra el gol de l’empat en l’afegit.

Marcos Llorente celebra el gol de l’empat en l’afegit. / BERNAT ARMANGUÉ/AP

EFE / DdG

El Girona pot tornar a ser líder si guanya aquest dissabte al Santiago Bernabéu. L’empat d’ahir del Reial Madrid en el derbi madrileny contra l’Atlètic de Madrid (1-1) va deixar el conjunt blanc amb 58 punts, només dos més que els de Míchel amb 56. Un gol de Marcos Llorente en l’afegit va frustrar les intencions del conjunt blanc per refermar el lideratge abans de rebre els de Míchel, segons classificats.

L’equip d’Ancelotti pràcticament saborejava la victòria, forjada amb un gol de Brahim Díaz a la primera part, tenint controlat el partit de forma gairebé absoluta, però les carències que van fer jugar Dani Carvajal de central al final van ser tan palpables que Memphis Depay va tocar una pilota de cap i va rematar sense oposició l’exjugador blanc per frustrar el Madrid. A l’Atlètic, a més, li van anul·lar un gol per fora de joc.

Les absències dels centrals Militao, David Alaba i Rudiger, afegides a la de Tchouameni, recurs d’Ancelotti per a l’eix de la defensa, va obligar situar Carvajal al costat de Nacho. Per si fos poc, abans del partit es va confirmar la baixa de Vinicius, un dels grans factors de desequilibri del Madrid.

El quart derbi madrileny de la temporada es va tancar amb unes taules, que van deixar mal gust de boca al Madrid que ja es veia a quatre punts de distància del Girona. En són dos.