Khem Birch ja és a Girona i demà farà el primer entrenament

Fotis Katsikaris haurà de descartar dos jugadors pel partit de dissabte a Andorra, i un haurà de sortir entre els extracomunitaris Davis i Ivey si es dona d'alta l'últim reforç

Khem Birch saludant Sergi Martínez

Khem Birch saludant Sergi Martínez / Bàsquet Girona

Jordi Roura

Jordi Roura

El pivot americà Khem Birch, l'últim fitxatge del Bàsquet Girona, ja és a la ciutat. Aquest matí el canadenc ha trepitjat per primera vegada Fontajau, on ha pogut conèixer el tècnic Fotis Katsikaris i els seus nous companys d'equip. Demà farà el primer entrenament i, si no hi ha res de nou, enfilarà amb l'expedició gironina camí cap a Andorra, on dissabte (20.45h) hi ha en joc un partit transcendental en la lluita per mantenir la categoria. El Girona encara no ha inscrit Birch i, si ho fa, haurà de descartar dos jugadors en cada jornada, un dels quals, haurà de ser extracomunitari (Corey Davis o Brae Ivey). La compareixença prèvia de Katsikaris demà abans del partit pot ajudar a treure'n l'entrellat.

Khem Birch, un pivot canadenc de 31 anys i 2.06 metres, té àmplia experiència a l'NBA, on havia jugat les últimes sis temporades. Després de brillar a l'Eurolliga amb l'Olympiakos (va jugar la final) l‘estiu de 2017 va fitxar per Orlando Magic, que el van acabar tallant l’abril de 2021. D’allà es va incorporar als Toronto Raptors, que aquell estiu el renovarien per tres anys per vint milions de dòlars (18’5 milions d’euros). Fa un any, però, el van acabar traspassant a Sant Antonio Spurs, amb qui no va arribar a jugar mai més enllà d’11 minuts en pretemporada i que, a principi d’aquest curs, el van tallar definitivament. Des d'aleshores Birch ha estat escoltant ofertes, que s'han acabat concretant amb la seva arribada a l'ACB, via Girona, fins a final de curs, per ajudar l'equip a salvar la categoria.

Birch ha passat, per tant, les darreres sis temporades a l’NBA, participant en 298 partits jugats, inclosos 16 als play off, entre Toronto Raptors i Orlando Magic, amb una mitjana de 4,9 punts, 4,4 rebots i una assistència. Arriba a Fontajau per potenciar el joc interior d'un equip que amb l'arribada de Fotis Katsikaris ha frenat la caiguda en picat que s'havia experimentat amb Salva Camps després de set derrotes consecutives. El Girona té dos triomfs de marge sobre el descens i una victòria contra l'Andorra, un rival directe al qual ja va tombar a Fontajau, l'aproparia encara més a l'objectiu de la salvació.