«Per què no somiar?»: El Girona femení d’hoquei es juga la Copa Generalitat

L’equip d’Albert Bou s’enfronta dissabte al Palau de Plegamans en les semifinals de la final a quatre i el tècnic diu que «tenim pressió zero»

Albert Bou i les jugadores del Girona.

Albert Bou i les jugadores del Girona. / David Aparicio

Jordi Bofill

Jordi Bofill

«Tenim pressió zero. Estem competint en un grup on dos equips han baixat de la màxima categoria i un altre és el filial més potent de Catalunya. Ens hem guanyat el dret a ser a la Copa Generalitat i el respecte dels rivals. Arribem amb tota la humilitat del món perquè ser-hi, per segon any consecutiu, és molt positiu. Si passem a la final, serà un premi. I si no, haurem gaudit de la competició», analitza Albert Bou, l’entrenador del Girona femení d’hoquei patins, que aquest cap de setmana disputarà la Copa Generalitat a la Garriga. Les gironines es van classificar per a la competició gràcies al fet d’haver quedat entre les quatre primeres a acabar la primera volta a Nacional Catalana i s’enfrontaran dissabte al Palau de Plegamans (10.30 hores). L’altra semifinal és el Bigues i Riells-Alpicat. La final serà diumenge, també a dos quarts d’onze del matí.

Actualment cinquè en la Lliga, en zona de play-off, l’equip gironí té un coixí de sis punts respecte al primer rival que no disputaria les eliminatòries d’ascens. El marge, que encara hi és, s’ha reduït a conseqüència d’un complicat inici de segona volta, amb patacades consecutives, la darrera a Palafrugell (3-2). La Copa, però, obre un escenari totalment diferent. «Apareixen altres factors, com la tensió, el punt de nervis que no hi ha en un partit de Lliga, la sort, els detalls. Però sabem que aquesta és una competició curta on poden haver-hi sorpreses. Nosaltres no estem pensant a guanyar el títol, posem el focus en el primer partit i prou. Això sí, tenim una il·lusió espectacular. Tenim moltes ganes», afegeix Bou, que no podrà comptar amb Mireia Arranz (ja es va perdre la passada Copa), però s’endurà Núria Fernández i Íngrid Esteve, del segon equip i que ja s’han estrenat amb les grans.

El rival no serà un qualsevol, perquè el Girona se les veurà amb el Palau Plegamans, el líder de la Lliga. «Serà complicat, sí, però el tema mental compta i hem sigut l’únic equip que ha tret un punt del seu pavelló. Això ens diu que fem les coses bé i tenim les nostres opcions. Aquell dia anàvem guanyant 0-2 i ens van empatar quan faltava un minut i mig. Vam competir bé I el que hem de fer, aquest cop, és minimitzar errors, treballar durant la setmana allò on podem fer mal i corregir on sabem que ens poden fer mal a nosaltres. Polir detalls, vaja, per jugar de tu a tu». L’any passat, el Girona va perdre les semifinals en un duel molt ajustat contra el Mataró, decidit al final. El guanyador de la Copa Generalitat disputarà, el pròxim mes de març, la Copa Princesa. «Per què no somiar? Si no tenim motivació amb això al davant, alguna cosa fallaria», finalitza Bou.