Andorra - Bàsquet Girona: El factor Katsikaris es refreda amb una derrota que fa mal (93-66)

Els gironins es desplomen amb un parcial de 30 a 2 i es constata que Katsikaris encara té molta feina per davant

Harding deixa una safata en un moment del partit

Harding deixa una safata en un moment del partit / ACB

Guillem Camps

Frenada en sec en el nou projecte de Katsikaris al Bàsquet Girona. Després de dos partits en que es van entreveure signes de millora, els gironins han mostrat una imatge decebedora davant un rival directe per la permanència després d'encaixar un terrorífic parcial de 30 a 2 a cavall entre el primer i el segon quart. Només Marcos (15), Pons (15) i Goloman s'han salvat en un dia per oblidar.

Començava fred el Bàsquet Girona, amb poc ritme i havent de recorre a tirs bastant forçats. Els andorrans arrancaven amb un 5 a 0 de sortida, però no comptaven amb el despertar gironí i amb l’eficàcia exterior, de Susinskas primer i de Pons i Davis després. A això se li havia de sumar una jugada de talent de Juani Marcos i Natxo Lezcano es veia obligat a demanar temps mort (10-17). Però si una cosa no els hi falta als andorrans són jugadors amb punts a les mans, i ho demostrava Montero, que amb vuit punts consecutius i dos triples liderava la remuntada dels seu equip al final del primer quart (23-20).

Seria l’inici del viacrucis pel Bàsquet Girona. Els de Katsikaris es dessagnaven per tots els costats. Perdien una pilota rere l’altra que l’Andorra castigava amb ràpides transicions i, a més, els del Principat jugaven amb molta confiança i anotaven pràcticament tot el que llançaven. El tècnic grec buscava una reacció dels seus jugadors amb un temps mort (30-20), però encara caurien molt més avall, fins a un inexplicable 44-23 després de rebre un parcial estrepitós de 30 a 2. L’atac gironí era espès i cada jugador es prenia la guerra pel seu compte. Només un Iroegbu que encadenava cinc punts donava una mica d’aire però els andorrans no cedien terreny al descans amb una cistella un pèl afortunada de Pérez (48-30).

A la represa, un Pons especialment inspirat des de la llarga distància intentava posar els gironins en el partit, però només amb la seva aportació no era suficient, i encara menys si cada atac de l’Andorra acabava amb una cistella fàcil. Marcos agafava el relleu de l’aler pívot francès des de més enllà del 6,75, però no n’hi havia prou per retallar la diferència perquè l’Andorra sumava molts punts fàcils des de la línia de tirs lliures, i Pérez aprofitava dues concessions gironines per enllaçar dues jugades de 2+1 (66-49). Goloman errava dos tirs lliures però després ho arreglava amb una bona continuació a cistella que acostava els gironins a 13 punts a les acaballes del tercer quart. Llavors irrompia el talent de Harding amb un triple sobre bot que refredava les esperances de remuntada (70-54).

Un Juani Marcos que estava sent dels pocs jugadors que se salvaven pel costat gironí hi posava el talent per no perdre la cara al partit, però estava molt sol i l’equip pecava de diverses badades que denotaven una manca d’intensitat preocupant. Tyson Pérez encadenava quatre sis punts seguits i aquí acabava qualsevol possibilitat de remuntada (78-58). Ja només es podia acabar el partit amb millors sensacions, però seria tot el contrari, tot i que el base argentí hi posava punt d’honor. L’equip continuava regalant pilotes i els dels Principat es lluïen al contraatac i sumaven la victòria més àmplia de la temporada davant l’apatia dels de Katsikaris. El grec té molta feina a fer durant l’aturada per la Copa i les finestres FIBA, perquè amb aquesta imatge costarà tancar la permanència.