El CPA Olot demostra la seva superioritat

El CPA Girona, amb entrenadora i corèograf nou, han acabat en una digne tercera posició en l'Open Catalunya

El CPA Tona acaba amb segona posició

El CPA Olot demostra la seva superioritat

El CPA Olot demostra la seva superioritat / Aniol Resclosa

Jan Torrent

Èxit rotund a Fontajau. I no és gràcies al bàsquet, el patinatge artístic ha sigut el gran protagonista. Aquesta tarda de dissabte s’ha viscut un gran ambient gràcies a l’altíssim nivell dels xous en totes les disciplines disputades en el primer dia de la competició.

El CPA Olot ha fet embogir a tot el públic assistent, que no eren pocs. Abans que trepitgessin la lona, en l’ambient ja es respirava la superioritat dels garrotxins i garrotxines. Una vegada ha començat el xou, només s’ha confirmat el que ja es respirava. Superiors en tècnica i en originalitat, han guanyat el primer Open de Catalunya amb 38,80 punts. Els campions i campiones del món han aconseguit que tot el pavelló es poses en peu. Una actuació de gran dificultat, on els protagonistes han exhibit el seu nivell des de l'inici fins al final. En la segona posició, el CPA Tona amb 32,84 punts ha demostrat perquè està tenint bons resultats en els últims campionats. En la temporada anterior havien quedat terceres en el Mundial.

La gran incògnita de la jornada residia en el CPA Girona. El canvi de la històrica Nuri Soler entrenadora pocs mesos abans de començar la competició feia pensar que el grup no estaria preparat per donar el seu nivell més alt. No obstant això, Juliana Giovanardi, la nova entrenadora, ha apostat fort juntament amb Manel Villaroya, el coreògraf. El +++, el nom del xou anava referit als diners. En l'inici de l'actuació s'ha pogut veure quin era el missatge. Els patinadors i patinadores han aconseguit fer un xou molt original, atrevit, i sobretot, amb moltes elevacions complexes. La part negativa han sigut unes caigudes que han fet restar alguns punts en la valoració final. Tot i això, el tercer lloc ha sigut pel CPA Girona amb 30,30 punts. Fora del podi, el Patinatge Artístic Maçanet ha quedat en la quarta posició amb 28,43 punts.

Aquest any 2024 ha sigut el primer any el qual s’han eliminat els campionats territorials i, Girona ha sigut la primera seu del primer Open de Catalunya. L’Open Cat va començar amb els xous de grups petits els quals van ensenyar al públic assistent el motiu pel qual l’originalitat i l’elegància són aspectes importantíssims. Sens dubte, el treball dels 22 grups que han participat ha sigut excel·lent. Dels 22 grups, 8 tenen ADN gironí. 

Dels xous petits, el Cunit es va proclamar campió obtenint 39,52 punts i el Tona el va seguir de ben a prop amb 37,64. En tercer classificat el Sant Quirze del Vallès amb 34,27.

El següent Open de Catalunya serà el 2 i 3 de març a Granollers.