Escapada cap a la permanència

El Bàsquet Girona juga una nova final a Andorra, encara sense Khem Birch, l’endemà de la rescissió de Brae Ivey

Iroegbu, en acció en el partit contra la Penya.

Iroegbu, en acció en el partit contra la Penya. / Aniol Resclosa

Jordi Roura

Jordi Roura

El Bàsquet Girona té l’oportunitat de fer aquesta nit a Andorra una escapada cap a la permanència o, per contra, allargar el neguit, amb l’afegit que per davant vindran ara dues setmanes sense ACB. L’arribada de Fotis Katsikaris ha començat a redreçar el rumb que s’havia perdut amb les set derrotes seguides que van acabar amb Salva Camps, però aquí encara no hi ha res fet. Contra el Granada, en el debut del nou entrenador, el Girona se’n va sortir i la setmana passada a Madrid es va competir. Avui, però, amb això no n’hi haurà prou. Contra els rivals directes sumar és imprescindible.  

No jugarà encara el pivot Khem Birch, l’última incorporació del Girona, perquè Katsikaris pensa que amb un parell d’entrenaments no n’hi ha prou i més venint com ve el canadenc d’uns quants mesos sense competir. Tampoc hi serà Brae Ivey. Dins del procés de recomposició que està patint l’equip (i que en els propers dies pot continuar amb alguna altra sortida per facilitar una alta més) l’escorta americà, que ha passat desapercebut en els quatre partits que ha jugat, ja és història després de rescindir ahir el seu contracte.

Fotis Katsikaris deia ahir que l’equip encara necessita temps per arribar al nivell que li agradaria i en això vol aprofitar l’aturada que vindrà a partir de demà. El Girona no reprendrà la competició fins el 3 de març, a Fontajau, contra un altre rival directe, l’Obradoiro. Seran dies per acabar de «definir» la plantilla que competirà fins a final de curs i continuar la progressió, i ja seria meravellós poder-ho afrontar tot plegat amb una victòria més. Katsikaris es va mostrar satisfet amb el treball de l’equip en aquestes primeres dues setmanes a Fontajau i va argumentar sobre l’arribada de Birch que «necessitarà el seu temps perquè ha estat fora de competició i aprofitarem l’aturada perquè aprengui els sistemes i agafi ritme de joc. És impossible que amb dos entrenaments puguem comptar amb ell».

Del nou fitxatge també va apuntar que «és un molt bon jugador a banda i banda de la pista. Un jugador que pot protegir la cistella i pot fer moltes coses en defensa perquè és molt explosiu, fort i atlètic i que en atac ha millorat molt el seu tir de tres punts en el seu període a l’NBA. Pot ser una amenaça per obrir el camp».

El tècnic del Girona va elogiar Jean Montero o Jerrick Harding, dos dels millors jugadors de l’Andorra. «Són dos ganivets i cal fer una bona feina col·lectiva per defensar bé. Però no només a ells dos. És un equip molt complet i amb un estil de joc molt ràpid que anota molt en transició», va subratllar. Katsikaris està convençut que podran fer «el millor partit possible» i que l’equip tindrà paciència per trobar en cada moment «el tir perfecte».

L’Andorra ha esgotat les entrades pel partit. El Girona, amb tot, no estarà sol perquè un centenar d’aficionats gironins ja han confirmat la seva presència a la grada.