Queralt Casas i Irati Etxarri aconsegueixen el bitllet cap als Jocs amb Espanya

El conjunt de Miguel Méndez culmina una gran remuntada per desfer-se d’Hongria tot i ja tenir la plaça segura abans de jugar el partit

Irati Etxarri celebra una de les cistelles de la selecció espanyola des de la banqueta.

Irati Etxarri celebra una de les cistelles de la selecció espanyola des de la banqueta. / Europa Press

EFE / DdG

La selecció espanyola, amb el bitllet per als Jocs de París ja a la butxaca després de la victòria prèvia del Japó, va celebrar la seva presència en la cita olímpica amb una remuntada de 22 punts en tot just quinze minuts davant Hongria que va deixar al seu rival fora de la cita a França i va donar un bitllet al Canadà. La bescanonina Queralt Casas va ser titular aportant quatre punts, mentre que la jugadora de l’Uni Irati Etxarri va disputar nou minuts.

Amb els seus sisens Jocs assegurats, Espanya va arrencar desinhibida i confiada. Va saber d’inici fer girar el joc sobre una inspirada Raquel Carrera i amb la defensa local centrada en la jugadora gallega, les exteriors van castigar des de la línia de 6’75 per a obrir una primera renda.

L’encert de Virag Kiss i, sobretot, d’una precisa Agnes Studer, que van sumar entre totes dues més de la meitat dels punts del seu equip al descans, van permetre a Hongria arribar al descans amb una merescuda renda de gairebé vint punts (27-46).

El pas pels vestuaris no va alterar d’inici el guió del xoc, però sí que el van fer les defenses alternatives d’Espanya, que van aconseguir a meitat del tercer quart tallar el ritme d’Hongria, reduir un desavantatge que havia arribat a ser de vint-i-dos punts i alimentar els nervis de la selecció local (46-59).

Les hongareses es van bloquejar per complet. Espanya, liderada per Maite Cazorla com abans ho va estar per María Conde, li va endossar un 13-0 per a obrir l’últim quart i es va posar a un sol punt (63-64, m.33).

Es va quedar Hongria l’última possessió però va fallar Hatar i la lluita del rebot va afavorir a les espanyoles i encara que Ortiz va fallar els tirs lliures que haurien sentenciat el xoc, Studer no va poder ni intentar el triple final i Hongria es va quedar sense premi.