El Bàsquet Girona aparta Davis per infringir el codi ètic intern i l'expedienta

El club comunica que a partir d'ara entrenarà de manera independent al grup, el que podria significar el pas previ a la seva sortida de Fontajau

Corey Davis

Corey Davis / Aniol Resclosa

Jordi Bofill

Jordi Bofill

A vegades no cal donar-li tantes voltes a les coses perquè s'entenguin. De fet, normalment amb un missatge curt tot és més clar. El publicat pel Bàsquet Girona, a més, és contundent. «El Bàsquet Girona ha obert un expedient disciplinari al jugador del primer equip Corey Davis per haver incomplert el règim de codi intern del club. Davis queda al marge de la dinàmica esportiva de l'equip i entrenarà de manera independent al grup». D'aquesta manera, la bomba explotava.

Davis ja fa dies que camina per la corda fluixa de Fontajau, perquè en cap moment ha satisfet les expectatives per les quals se suposa que va fitxar pel club gironí. En el temps que porta a l'ACB, quinze partits, presenta una mitjana de 7,1 punts per duel. Però ni les sensacions l'acompanyen, massa amagat d'agafar responsabilitats a pista, especialment en els mals moments, quan la pilota crema. És aquí on es veuen els jugadors involucrats i a Davis no se l'ha vist.

Aquest pot ser el pas previ a la sortida de Davis del Bàsquet Girona, tal com va passar-li a Brae Ivey. La direcció esportiva ja treballa a la recerca d'alguna nova incorporació que se sumi a l'arribada de Khem Birch. Són temps de canvis, a Fontajau. Tot, amb l'objectiu de certificar la permanència com més aviat millor.

No és a Girona l'únic lloc on Davis ha tingut conflictes. Ja va passar-li al Trieste italià, d'on també va ser apartat. El base nord-americà va arribar a finals d'octubre, com a solució d'emergència a la plaga de lesions que patia l'equip llavors entrenat per Salva Camps. Però a mesura que han anat avançant els esdeveniments i s'han anat acumulant les derrotes i les males imatges, el que havia de ser una solució s'ha convertit en un problema.

El millor partit de Davis va ser a la pista del Casademont Saragossa, on va aconseguir anotar vint punts. La resta, gairebé un miratge. De fet, en la primera convocatòria amb Fotis Katsikaris va ser un dels descartats. Redreçar-ho sembla impossible.