El Girona perd l'opció d'allunyar-se d'un rival directe (5-5)

Els gironins no han sabut tancar un partit que tenien ben encarrilat contra el Rivas

Jofre Amargant Bosch

El Garatge Plana Girona ha empatat 5 a 5 contra el Rivas. El resultat assegura als gironins l'average particular contra un rival directe, a qui mantenen a un punt de distància, en la lluita per la salvació. L'empat deixa un regust agredolç a Palau, ja que el partit estava ben encarrilat per sumar la victòria.

Els de Xavier Garcia han sortit entonats i portant el pes de l'enfrontament. Els locals han tingut la primera ocasió clara, en una recuperació de Moi Aguirre que no ha pogut culminar en gol Borja RamonCastañer ha estat providencial sota pals per evitar una diana que semblava cantada. El Girona ha passat de poder avançar-se a veure's per darrere en el marcador. En l'acció posterior, Cañadillas ha marcat per al Rivas. Un contratemps que aigualia el bon inici dels blanc-i-vermells, amb la segona equipació avui.

La diana ha animat el partit i, tant Llaverola, amb un bon peu, com Castañer, han tingut una intervenció de mèrit per evitar el gol rival (9'). Aguirre era un dels qui més perill creava. Una nova bona acció del 23 gironí ha tornat a posar la por al cos als visitants. La rematada de Grau (10') ha topat amb un Castañer imperial en els primers minuts. El valencià s'ha lluït per salvar als de Carlos Cortijo.

El guió golejador s'ha repetit, però aquest cop a favor dels interessos del Girona. Àlex Joseph ha errat per augmentar el marge del Rivas a dos gols. L'exjugador del Girona ha topat amb el casc de Llaverola. Aquest cop ha estat el Girona qui, de veure's dos a sota ha aconseguit l'empat i capgirar el partit en un minut. Marc Vázquez ha enviat a l'escaire un tir creuat per fer el primer. Sense deixar pair el gol als madrilenys, ha estat el neerlandès Django Bogers qui ha fet embogir el Pavelló de Palau. La insistència dels locals tenia premi. De fet, Vázquez ha acaronat el doblet poc després (15'). Abans del descans, Francisco Fernández ha igualat el matx. Cop dur per un Girona que havia estat superior.

L'inici de la segona part ha començat amb un ensurt per als gironins (28') que ha tingut resposta immediata amb un tir llunyà d'Aguirre. Dues ocasions que han estat el començament d'una anada i tornada amb ocasions als dos costats de la pista. Amb alternatives i sense dominador clar, ha estat Marc Vázquez l'encarregat de desequilibrar la igualada (35'). Execució magistral d'una falta directa per part del reusenc. El protagonisme ha estat poc després per Llaverola, aturant un penal clau en contra. El veterà porter no ha pogut fer res, però, per aturar la canonada de Yeste (37'). Amb l'empat, Llaverola ha tornat a brillar sota pals per aturar una falta directa (38'). Les treves no estaven permeses.

El duel ha entrat en un tram vibrant i de nervis. La pausa i la calma l'ha tornat a posar Marc Vázquez amb una altra falta directa impecable per situar el 4 a 3. El Rivas semblava estar tocat, però dues accions de Yeste, que firmava el seu particular hat-trick, feien emmudir el públic i situaven el Rivas per davant 4 a 5. El Girona ha estat capaç de refer-se i empatar l'enfrontament amb un altre dol de Django. L'últim moviment que hi hauria al marcador. Un empat que deixa un regust agredolç al Girona, que tenia molt ben encarrilat el triomf, però s'ha hagut de conformar amb l'average i mantenir el Rivas a la mateixa distància.

FITXA TÈCNICA

Girona: Llaverola, Ramon, Vázquez, Grau i Aguirre -cinc inicial- Doménech, Puigvert, Bogers, Nadal i Barrot

Rivas: Castañer, Joseph, Yeste, Fernández i Cañadillas – cinc inicial- Escolà, Garcia, Martín, Pos i Najera

Àrbitres: Jonathan Sánchez, Gerard Gorina i Pau Ribas

Gols: 0-1, m.8: Cañadillas; 1-1, m.13: Vázquez; 2-1, m.14: Bogers; 2-2, m.23: Fernández; 3-2, m.35: Vázquez; 3-3, m.37: Yeste; 4-3, m.40: Vázquez; 4-4, m.41: Yeste; 4-5, m.42: Yeste; 5-5, m.44: Django.