L'Spar Girona es desinfla en la segona meitat (50-60)

Rebekah Gardner i Regan Magarity són les úniques jugadores que han passat els 10 punts en anotació

L'1 de 19 en el llançament exterior ha pesat massa en el desenllanç del partit

L'equip de Roberto Iñiguez amb aquesta derrota s'allunya de les primeres posicions

Les imatges del partit Uni Girona - Saragossa

Jan Torrent

La tornada a les vacances sempre és lenta i feixuga, per en contra de la teva voluntat has d'aixecar-te aviat, no te'n recordes on has deixat la granota de treball i tens molts assumptes que necessiten resposta. A Fontajau s'ha viscut aquesta sensació durant bona part del matx. El primer període n'és la prova (10-5).

La importància del partit ha passat factura. Molts errors no forçats per part dels dos equips, molts intents d'assistències en situacions compromeses les quals eren prescindibles, i fins i tot, errors en tirs alliberats a prop de cistella.

L'Spar Girona volia guanyar a partir de la defensa. No obstant això, les jugadores de Roberto Iñiguez han tingut molt clar quin era el pla de partit i com havien de guanyar al seu rival, defensant. I, sí, ho han fet, però no ha sigut suficient.

Magalí Mendy ha sigut l'estela de l'equip. La jugadora francesa s'ha encarregat de posar el fre a una de les jugadores més importants del conjunt visitant, la mataronina Mariona Ortiz. Durant els vint primers minuts del matx el Casademont Saragossa només ha anotat tres cistelles en joc. Un 22 a 10 el qual feia gaudir als aficionats de les bones defenses.

Durant la mitja part, s'ha dut a terme la presentació de la base Bàsquet Girona Uni Laia Palau, el qual ha emplenat la pista amb totes les noies que defensen aquest escut. El president del Bàsquet Girona, Marc Gasol, estava present en l'acte, el qual ha rebut un homenatge a causa de l'anunci de la seva retirada del bàsquet professional fa unes poques setmanes.

Una jornada laboral sol tenir vuit hores i un partit de bàsquet sol jugar-se, com a mínim, 40 minuts. El Casademont Saragossa, un dels conjunts més potents de la competició, no es rendiria per haver tingut una primera meitat grisa. Partit nou.

El mateix equip el qual havia anotat vint punts en vint minuts, ha sigut capaç d'anotar-ne 21 en 10 minuts. Mariona Ortiz ha aprofitat de valents els minuts els quals no hi havia Mendy. 9 punts en un sol període per liderar a les seves companyes. Les visitants s'havien tret les pors de sobre i guanyaven el tercer període 15 a 21. El matx s'ajustava.

La jornada es va acabant i el partit arribava els moments importants. La defensa zonal del Casademont Saragossa dificultava molt la circulació de pilota de les gironines. A més a més, les jugadores de Carlos Cantero van trobar l'encert com més falta els hi feia.Les visitants enllaçaven un triple darrere un altre. Del 37 a 51 passaven al 44 a 49 dels quals 12 dels 14 punts eren triples. Tres de Petra Holesinka. La falta d'encert durant el matx ha condicionat a les jugadores de Roberto Iñiguez que han vist com el partit se l'enduia les visitants les quals han jugat una gran segona meitat (28-50) donant la volta en el marcador.