Juani Marcos i Goloman canvien per una setmana el Girona per les seleccions

El base jugarà amb l’Argentina dos partits contra Xile de classificació per a l’Americup i el pivot afronta amb Hongria la prèvia de l’Eurobasket

Goloman durant el Girona-Breogán

Goloman durant el Girona-Breogán / David Borrat/EFE

Jordi Roura

Jordi Roura

Tancada la Copa amb una victòria del Reial Madrid sobre el Barça, aquesta setmana l’ACB segueix aturada, ara, pels partits de seleccions. El Bàsquet Girona perdrà, doncs, per uns quants dies dos jugadors: el base Juani Marcos, que se’n va amb l’Argentina, i el pivot Gyorgy Goloman, que ha estat convocat per Hongria. La resta de jugadors seguiran a Fontajau preparant la visita de l’Obradoiro del 3 de març, una rentree marcada en vermell perquè és un rival directe per a la permanència.

Marcos ha vist premiada la seva bona temporada a Girona, tot i les diferents lesions que ha patit, amb una citació amb l’Argentina. Afronta dos partits contra Xile de classificació per a l’Americup (dijous i diumenge), de la qual els argentins en són vigents campions. Per la seva banda Goloman disputarà amb Hongria dues jornades de la fase prèvia de l’Eurobasket. Dijous a Islàndia i diumenge a casa davant d’Itàlia.

La selecció espanyola també té partits aquesta setmana, però Scariolo no ha citat cap jugador del Bàsquet Girona. Sí que hi haurà al seu cos tècnic l’exentrenador de l’equip, Salva Camps. Espanya juga dijous a Saragossa davant Letònia i diumenge viatja a Bèlgica. A la selecció hi ha el gironí Yankuba Sima (Unicaja) i també Ricky Rubio, que qui sap si viurà el seu retorn a la competició ara que recentment ha confirmat la seva tornada al Barça.

La lliga ACB es reprendrà el cap de setmana del 2 i 3 de març i, aleshores sí, ja no tindrà aturador fins que es resolgui la fase regular el 12 de maig. El Girona afronta aquesta recta final de 12 jornades amb un únic objectiu: salvar-se. I per aconseguir-ho necessitarà almenys quatre o cinc triomfs més dels que suma ara (8). Hi ha partits marcats en vermell com el de l’Obradoiro del 3 de març (12.30), el del Bilbao (27 abril) i el del Saragossa, en una última jornada que pot ser d’infart. Pel partit contra els gallecs Fotis Katsikaris ja podrà fer debutar el darrer reforç, Khem Birch.