Un nou base per al Bàsquet Girona

El canadenc Kenny Chery, amb passat al Joventut, reforça l'equip gironí

Chery, a la dreta, defensa Ndiaye durant un partit de la Penya contra el Madrid d'aquesta temporada

Chery, a la dreta, defensa Ndiaye durant un partit de la Penya contra el Madrid d'aquesta temporada / Quique García/Efe

Xus Escosa va agafar el relleu de Jordi Plà com a màxim responsable esportiu del Bàsquet Girona per impulsar un equip abocat al descens. En el primer mes al càrrec, el General Manager ha fet diversos canvis al conjunt gironí, començant pel canvi d’entrenador, amb la destitució de Salva Camps i l’arribada de Fotis Katsikaris, i continuant per la plantilla. En aquest sentit, el club ha anunciat avui el fitxatge de Kenny Chery per afrontar el darrer tram de temporada amb un nou base que sumi.

El canadenc, de 32 anys i 1,80 metres, té experiència a l’ACB, després d’haver passat per equips com el Betis (2016/17), Guipúscoa (18/19), Gran Canària (21/22) i Joventut de Badalona (23/24) amb una mitjana de 10,4 punts per partit i 1,9 assitències en 69 encontres. A la Penya, Chery va jugar-hi d’octubre a desembre perquè hi va anar a cobrir la baixa per lesió d’Andrés Feliz i va firmar un contracte de dos mesos. Els seus números van ser de 5,4 punts i 1,2 assistències en cinc jornades disputades -a Fontajau va ser descartat.

A més a més, Chery té experiència en les lligues hongaresa, francesa, italiana i turca, on la temporada passada va defensar els colors de l’Aliaga Petkim Spor amb 14 punts i 3,4 assistències de mitjana.

L’estiu passat va fer la preparació del Mundial amb la selecció canadenca.

Chery, amb passaport Cotonou, se suma a la recent incorporació de Khem Birch, que també és canadenc, i és el pas previ a la sortida de Corey Davis, que en l’actualitat es troba apartat de la dinàmica del grup per incomplir el reglament disciplinari del Bàsquet Girona.

Katsikaris ha beneït la seva arribada: «Buscàvem un jugador per reforçar el joc exterior de l’equip. Necessitem un generador més i, per descomptat, els punts que té a les seves mans. En Kenny ens pot ajudar perquè coneix bé la lliga, així que no necessitarà període d’adaptació i començarà els entrenaments amb l’equip de seguida».

Fa l’efecte que no serà l’únic moviment a la plantilla. Segons ha avançat Marc Mundet, periodista especializat en bàsquet, el Bàsquet Girona treballa ara per aconseguir la cessió de Michael Caicedo. L’escorta del Barça necessita minuts després de recuperar-se d’una lesió al peu i vindria a Girona després de l’aturada.