El sis de set de Carles Garrido

Amb passat al planter del Barça, el vallesà s’emmiralla amb Cristiano Ronaldo

Carles Garrido celebra un dels sis gols que va fer abans-d’ahir al Vilafranca a Riudarenes.  | NURI MARGUÍ/GIRONA FC

Carles Garrido celebra un dels sis gols que va fer abans-d’ahir al Vilafranca a Riudarenes. | NURI MARGUÍ/GIRONA FC / marc brugués. girona

Marc Brugués

Marc Brugués

El futbol és capritxós i el destí també. Trenta-sis anys després que Delfí Geli fes cinc gols al Vilafranca en un 7-3 a Montilivi, diumenge, a Riudarenes, la història es va repetir. Bé, no ben bé. Carles Garrido, la va millorar abans-d’ahir en el 7-3 que el Girona B va clavar al, sí, sí, Vilafranca. El davanter vallesà va estripar el registre de l’ara president blanc-i-vermell amb sis dianes en un mateix partit, uns números a l’abast només d’uns pocs escollits. Tres amb la dreta, dos amb l’esquerra i un de cap...El repertori de Garrido, de dinou anys, va ser complet davant del porter Álvaro García que al final ja no sabia ni per on li venien les pilotes. «A la mitja part, quan ja n’havia fet dos, l’entrenador (Sergi Mora) em va dir que no em conformés i que en busqués més. I en vaig fer quatre més a la segona part», explica, refet, el de Llicà d’Amunt que mai havia fet sis gols en un sol partit, tampoc en categories inferiors. De camí per arribar al nivell de Geli encara n’hi queda molt per fer, però la primera pedra ja l’ha posada. El destí dirà. «M’han explicat la història. No se sap mai què pot passar. Tant de bo tingui una carrera semblant», diu Garrido que, com Geli al 1988 tampoc es va endur cap pilota a casa. I això que a ell n’hi corresponien dues.

L’adéu de Sergi Solans cap als Estats Units al gener va fer que el Girona es mogués per reforçar l’atac d’un filial que no acaba de trobar el rumb. L’escollit va ser Garrido que, en el seu primer any de sènior, havia disputat nou partits (cap gol) amb el Cornellà a Primera RFEF. «Em va sorprendre quan vaig saber que el Girona em volia la veritat perquè l’últim gol que havia fet havia estat a la pretemporada. Els dos anys abans sí que n’havia marcat 23 a Lliga Nacional i 11 a Divisió d’Honor», confessa. L’operació va ser ràpida. El Girona i el Cornellà, amb qui té contracte fins al 2026, van tancar una cessió fins a final de temporada en la qual, el club de Montilivi pot tenir la possibilitat de quedar-se’l en propietat.

De moment, el rendiment de Garrido és enlluernador. Set gols en cinc partits són números de traca per a un vailet que ha passat pel planter del Palau-Solità, Caldes, Barça, on s’hi va estar dels set als onze anys, i Sant Gabriel abans d’arribar al Cornellà. Garrido té com a referent Cristiano Ronaldo amb qui s’emmiralla pels seus «valors i constància» i que dels davanters del primer equip, amb qui encara no s’ha entrenat mai», retira més al joc de Portu. «Sóc ràpid i faig servir el cos. No sóc un tanc», es descriu Garrido que comparteix pis a Girona amb Iker Almena.

Subscriu-te per seguir llegint