Tret de sortida del Valls Catalanes Trail Running Challenge

En dues edicions el circuit ha passat de tenir dues parades a tenir-ne deu

El circuit passa per les comarques gironines i per la Catalunya Nord

Campions CVC 2023 by Maria Alabau

Campions CVC 2023 by Maria Alabau / Maria Alabau

Jan Torrent

Tret de sortida del circuit Valls Catalanes Trail Running Challenge per tercer any consecutiu. Ahir es va fer la presentació del circuit transfronterer de curses de mitja marató de muntanya en el qual anunciaven l’augment de les seus. 

Martí Vilà, vicepresident de PAHT Valls Catalanes i regidor Transfronterer de l'Ajuntament de Céret va destacar "La magnífica organització del circuit i la importància que siguin deu seus les que hi participen. Demostra que hi ha una voluntat política de lligam entre les dues valls".

En els tres anys d’història que té aquest circuit, l’augment de les proves ha sigut rellevant. En la primera edició va haver-hi dues proves, en el segon any sis i en l’actual deu.

La competició començarà el dia 10 d’abril a Sant Llorenç de la Muga amb la disputa de la Fox Trail i finalitzarà el 3 de novembre a Sant Pau de Segúries amb la Centúria Trail. Durant aquests mesos les proves tindran lloc a la Catalunya Nord (Amélie les Bains-Palaldà, Lamanère, Maureillas las Illas i Céret) i a les comarques gironines (Sant Llorenç de la Muga, Darnius, Molló, Maçanet de Cabrenys, Tapis i Sant Pau de Segúries). 

A més a més, també es van lliurar els mallots de campions als vencedors de l'última edició. Ludovic Fernandez (Céret) en la competició masculina i Mireia Perpinyà (Vilanova de la Muga) en la competició femenina.

Calendari 2024

7 abril – Fox Trail

28 abril – Marxa de la Tortuga

18 maig – Vallespir Skyrace

16 juny – Molló Trail

16 juny – Boucle du Point le Plus au Sud de France

11 agost – Cursa del Fau

15 setembre – Olla de Tapis

13 octubre – Trail des Trabucayres

20 octubre – Trail des Salines

3 novembre – Centúria Trail