L'Uni supera el sotrac i arriba a la Copa en plena forma (57-78)

Nicholson (17) i Magarity tomben les basques amb la seva eficàcia de cara a cistella

Ygueravide dirigeix un atac en el partit davant l'Euskotren

Ygueravide dirigeix un atac en el partit davant l'Euskotren / IDK Euskotren

Guillem Camps

L'Uni passa pàgina. L'equip de Roberto Iñiguez ha deixat enrere la dinàmica negativa de l'últim més, en què ha acumulat quatre derrotes consecutives en lliga i ha dit adéu al somni europeu, i aquest dissabte ha completat un partit gairebé excel·lent per assaltar la complicada pista del'Euskotren (57-78). Així, les gironines arriben a la Copa de la Reina amb la moral ben alta.

Els primers minuts van ser una mostra del partit dur que li esperava a l’Uni. Les defenses superaven els atacs i l’Spar Girona anava una mica a remolc amb la càrrega del rebot ofensiu i l’encert exterior de les basques (9-6). Les de Roberto Iñiguez resistien gràcies als punts de Nicholson i Bertsch però l’Euskotren arribava al final del primer quart amb una petita avantatge sumant des de la línia de tirs lliures (17-14).

Les gironines arrancaven el segon període amb un nou impuls en atac i encadenaven un parcial de 0 a 7 amb un triple de Peña i dues cistelles de Magarity (14-21). Fankam i Massy empataven el partit per les basques i semblava que l’Uni perdia la fluidea dels primers minuts del quart, però aleshores una clarivident Nicholson liderava una nova embranzida del conjunt gironí (24-30). Fankam i Whalen mantenien les basques en el matx, però dos triples de Nicholson i Bertsch en els últims segons donaven una renda gens menysprebale a les de Roberto Iñiguez al descans (30-36).

A la represa, Tolo prenia el relleu de Nicholson a nivell de producció i l’Uni amagava amb trencar el partit (30-40). Les gironines estaven en el millor moment del matx, jugant a un ritme alt i alegre, i l’Euskotren havia de recorre al talent individual per no perdre definitivament la cara al partit (37-46). La diferència es mantenia estable al voltant dels 10 punts i un gran esprint final de Magarity i Etxarri donava molta tranquil·litat abans dels 10 minuts decisius (40-52).

I aquí l’Uni no va afluixar ni un pèl la intensitat i, a més, tenia el punt de mira ben afinat. Dos triples consecutius de Mendy i un altre de Peña van enfonsar definitivament les basques (45-63) i pràcticament certificaven un triomf imprescindible per trencar la mala dinàmica i afrontar amb energies renovades la Copa de la Reina de Huelva de la setmana vinent. I és que les de Roberto Iñiguez acabarien el partit amb unes sensacions immillorables i amb un percentatge des de més enllà del 6,75 gairebé excel·lent (10/22).