Les seleccions femenines de Catalunya i el Paraguai s'enfrontaran el 7 d'abril a Palamós

El partit suposarà l'estrena de Xavi Llorens, extècnic del Barcelona, com a seleccionador català

La selecció femenina de futbol catalana, en una imatge d'arxiu.

La selecció femenina de futbol catalana, en una imatge d'arxiu. / Federació Catalana de Futbol

EFE

Les seleccions femenines de Catalunya i del Paraguai s'enfrontaran aquest proper 7 d'abril a les 12:15 h en un amistós que es jugarà a Palamós i que suposarà l'estrena de Xavi Llorens, extècnic del Barcelona, com a seleccionador català.

Llorens ha destacat la "il·lusió i les ganes" que tenia pel duel, i la qualitat de les futbolistes catalanes que juguen en l'elit del futbol. "N'escolliré unes 20, però n'hi ha més de 60 que juguen a Primera Divisió", ha avançat el tècnic, que ha assegurat que ja havia contactat amb algunes i estaven "encantades".

Abans, en mans de Natalia Arroyo, l'absoluta femenina havia disputat cinc partits, sent l'últim el 2019 contra Xile, que va acabar amb victòria catalana als penals.

Paraguai, l''albirroja' femenina, número 49 al rànquing internacional de la FIFA i dirigida pel seleccionador brasiler Carlos Bona, va disputar el seu últim xoc aquest mes de març a la Copa d'Or de la Concacaf, en què va caure a quarts de final.

Jessica Martínez, màxima golejadora de la història de l''albirroja' amb 26 gols i futbolista del combinat català Llevant Les Planes, que ha participat en la presentació, s'ha mostrat feliç de poder disputar un duel que creu que és "una gran oportunitat" per a l'expansió del futbol femení.

A la davantera paraguaiana l'ha acompanyat la catalana, i companya d'equip Cristina Baudet, que ja va estar en l'últim duel internacional de la Selecció Catalana. "Des del primer moment en què Xavi Llorens em va trucar no vaig dubtar ni un segon, és un orgull", ha destacat la centrecampista.

Joan Soteras, president de la FCF, ha tancat l'acte destacant la importància del partit per al continu impuls del futbol femení, i ha assegurat que si la selecció tingués l'oportunitat d'estar en categoria UEFA "seria de les millors d'Europa i del món".