Luis Rubiales queda en llibertat després de ser detingut quan ha aterrat a Espanya

L'expresident de la RFEF ha estat detingut quan ha arribat a Madrid en un vol procedent de la República Dominicana

Luis Rubiales, en una imatge d'arxiu.

Luis Rubiales, en una imatge d'arxiu. / Europa Press

Europa Press

Europa Press

L'expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales ha quedat en llibertat a última hora del matí d'aquest dimecres després d'arribar a Espanya en un vol procedent de República Dominicana i ser detingut a l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

Rubiales ha avançat la seva volta a Espanya, prevista per al 6 d'abril, i ha aterrat a l'aeroport madrileny d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas passades les deu del matí després d'haver realitzat un viatge al país del Carib per "qüestions laborals", segons va explicar el passat 22 de març.

Les citades fonts han assenyalat que Luis Rubiales, investigat per presumpte desviament de fons en irregularitats associades a contractes durant la seva etapa al capdavant de la RFEF, ha volat a Madrid en un vol comercial.

A la seva arribada a Barajas, agents de la UCO han abordat l'avió i després, acompanyat per efectius policials, Rubiales ha pujat a peu de pista a un vehicle negre oficial de la Guàrdia Civil no logotipat. A continuació, Rubiales ha sigut traslladat a dependències de l'aeroport madrileny.

La defensa de Rubiales va informar a la jutgessa de Majadahonda Delia Rodrigo que tenia previst tornar a Espanya des de República Dominicana el pròxim 6 d'abril, al·legant que es trobava "a plena i total disposició" del Jutjat i que podria "tornar amb anterioritat a aquesta data si així s'estimara necessari i si fos requerit per a això".

Aquest dilluns va tenir lloc en el seu allotjament a Punta Cana un registre de la UCO per ordre de la jutgessa, i en el mateix es va confiscar el telèfon mòbil i una tauleta de Luis Rubiales. L'operació de la Guàrdia Civil per possible corrupció en la RFEF indaga en les presumptes irregularitats en els contractes per jugar la Supercopa d'Espanya de futbol a Aràbia Saudita.

Per la seva banda, Rubiales ha negat en un avanç de l'entrevista que emetrà estiga dimecres 'El Objetivo' de la Sexta haver rebut "mossegades", assegurant que els diners que tenia en els seus comptes "és producte" del seu treball i dels seus "estalvis" i negant "les afirmacions que han fet els mitjans" sobre els seus diners.

"Estic avui aquí per dir que és mentida que jo hagi fet una 'mossegada' amb pisos aquí (República Dominicana). Que és mentida que tinc un equip de beisbol (...), que hagi fet un 'pelotazo' a Cap Verd o que tinc terrenys per a la construcció d'hotels a Aràbia Saudita", ha defensat l'expresident de la RFEF.

El passat 22 de març, la jutgessa va deixar en llibertat a Tomás González Cueto, que va ser assessor jurídic extern de la RFEF amb Luis Rubiales, i a Ángel González Segura, si escau relacionat amb l'empresa que va realitzar obres en l'estadi de la Cartuja de Sevilla.

La investigació amb un total de set detinguts es va desenvolupar per la UCO per presumptes delictes associats a la corrupció en els negocis, administració deslleial i blanqueig de capitals entre 2018 i 2023, quan Rubiales estava al capdavant de la RFEF, càrrec que va abandonar en ser inhabilitat pel petó no consentit a la jugadora Jennifer Hermoso.