Clara Moyano i Esperanza Serrano, primeres líders a Empordà Golf

La madrilenya i la de Huelva van signar una volta inicial de 68 cops (-4) en una primera jornada del Santander Golf Tour, marcada per la presència de la Tramuntana

A la foto, Clara Moyano, a l’inici del torneig a Empordà Golf

A la foto, Clara Moyano, a l’inici del torneig a Empordà Golf / Redacció

Ramon Palomar

La primera prova del Santander Golf Tour 2024 va obrir la temporada a Empordà Golf amb la madrilenya Clara Moyano i la de Huelva Esperanza Serrano com a primeres líders del torneig que estrena nou format de competició.

Empordà Golf acull aquest primer torneig, que es desenvolupa fins demà al recorregut Forest, i que va ajudar a mitigar els efectes de la Tramuntana que es va deixar notar a la matinal gironina.

Les dues espanyoles es van situar al capdavant de la classificació després de signar una volta de 68 cops (-4) al nou format de 'Birdie Challenge'.

És una nova modalitat on el par està garantit. En cas que una jugadora no aconseguís cap birdie en els primers nou forats, al nou comptabilitzaria un bogey, i en el mateix cas, en els nou segons.

La jugadora andalusa, Esperanza Serrano, que s'estrenava com a professional, va fer una gran volta amb quatre birdies, que l'han portat fins a dalt de tot de la classificació compartint liderat amb la madrilenya Clara Moyano.

Després d'Esperanza i Clara, amenacen tan sols un birdie de distància, l'andalusa Laura Gómez, la francesa Lucie André, guanyadora la temporada passada a Girona, i la madrilenya María Herráez amb menys tres al total.

Al torneig hi participen un total de 34 jugadores procedents de 10 nacionalitats diferents. La primera catalana a la classificació és Elia Folch, sisena, amb 70 cops (-2), seguida de la jugadora Raquel Romero, a la novena plaça (71).

Aquest dijous es disputarà la segona i última jornada a partir de les 8.30 hores des del tee de l'1 a Empordà Golf (Girona).