Joventut - Bàsquet Girona: Ho lluiten fins al final però fan curt a Badalona (96-90)

Iroegbu es retira lesionat i Katsikaris ho fia tot al lideratge de Marcos i a l'encert exterior de York per no perdre la cara el partit en cap moment

Guillem Camps

No es pot negar que, des de l'arribada de Katsikaris, el Bàsquet Girona ha millorat la versió competitiva i que no es rendeix en cap moment, tret d'alguna relliscada puntual com la de Màlaga. Però encara falten coses, i davant el Joventut, sobretot, ha estat clau el fet de no trobar alternatives defensives a la circulació de pilota de la Penya (96-90). Això, i la lesió d'Iroegbu, que no fa gens de bona pinta, ha reduit la rotació de Katsikaris.

L’inici del Bàsquet Girona no podia ser millor, amb agressivitat en defensa i un bon moviment de pilota en atac que acabava amb dos triples lliurats d’Iroegbu i Pons. La Penya reaccionaria immediatament amb el domini a sota cistella de Cook (10-8), i tot seguit Tomic agafava el seu relleu per consolidar una petita diferència pels verd-i-negres. Tot i així, els de Katsikaris es mostraven prou i amb els punts de Marcos i un últim triple de Fjellerup sobre la botzina arribaven al final del primer quart amb un desavantatge mínim (23-21).

L’argentí arrancava el segon període amb una altra decisió encertada i Sorolla tampoc errava de sota (26-25), però aleshores Iroegbu es lesionava en una jugada fortuïta i l’equip quedava un pèl estabornit amb dos triples d’Evans i Andrews. Sense el nigerià, que es retirava sense poder recolzar el peu a terra i visiblement preocupat, Marcos es posaria l’equip a les espatlles i amb dos triples tornava a donar vida als gironins (34-32). Però aleshores, un gran tram final dels verd-i-negres liderat pel talent de Feliz i a partir d’una defensa que col·lapsava l’ofensiva dels de Katsikaris, amenaçava amb trencar el partit abans del descans (45-32). Fjellerup i York minimitzaven les pèrdues però el període acabava amb un inversemblant triple de Ruzic des de mig del camp que feia molt mal (49-36).

El descans havia sigut positiu pel Bàsquet Girona per reordenar idees i sortir amb una altra intensitat. Marcos i Susinskas convertien dos triples alliberats i la Penya només podia anotar amb una esmaixada fàcil de Cook, aprofitant un error de marcatge gironí (51-45). Fins que irrompia de nou la qualitat dels bases verd-i-negres i la diferència s’enfilava novament per sobre dels 10 punts (58-47). Les sensacions tornaven a ser clarament favorables als badalonins, que forçaven pèrdues de pilota dels gironins amb una defensa pressionant i movien la pilota a plaer en atac (62-50). Però els de Katsikaris no perdien la cara al partit i amb la direcció d’un Marcos incansable mantenien opcions de cara a l’últim quart. Malauradament, els últims segons tornaven a ser negatius amb un triple de Vives que refredava les expectatives de remuntada (69-56).

El Bàsquet Girona s’aferrava al partit en l’últim quart amb els triples de Susinskas i York, però tan sols servien per mantenir-se al voltant de la barrera psicològica dels 10 punts perquè a darrere els de Katsikaris no tenien la intensitat necessària per reduir la fluidesa ofensiva de la Penya (79-69). I amb un intercanvi de cistelles és com els segons anaven passant i les opcions de remuntada s’esvaïen (82-71). Gairebé a la desesperada, els gironins s’encomanaven a la seva millor arma en el dia d’avui, el triple, i encadenant quatre encerts seguits des de la llarga distància es posaven a només sis punts a poc més d’un minut (89-83). Però de res servia perquè no trobaven alternatives per frenar una Penya que anotava una vegada i una altra a sota de l’aro. I així és com s’esfumava el partit, tot i que un espectacular York no es rendia en cap moment (96-90).

En directo