L'Eurocopa 2016 té a la selecció espanyola com una de les grans favorites per fer-se, una vegada més, amb el títol de campiona d'Europa. Però abans d'arribar a la final i aconseguir el seu tercer trofeu, Espanya haurà de passar una dura primera prova.

El sorteig d'aquesta Eurocopa, que es disputa a França entre juny i juliol, va deixar a la selecció espanyola en un dels grups més difícils del torneig, al costat de Croàcia, Turquia i la República Txeca.

Espanya estrenarà el seu calendari a l'Eurocopa 2016 amb un partit el 13 de juny davant de la República Txeca. La trobada es disputarà a les 15:00 (horari peninsular) al Stadium de Tolosa. Aquí, la selecció espanyola es trobarà amb un rival que ha evidenciat en la fase de classificació problemes en defensa. En el seu camí a França ha encaixat 14 gols malgrat que el seu porter és Petr Cech. Però en un haver cal destacar, entre altres coses, que va superar a Holanda tant en els dos enfrontaments.

Després d'aquest debut de risc, Espanya s'enfrontarà el dia 17 a la Turquia d'Arda Turan. Serà a l'Stade de Nice (Niça), a les 21.00 (horari peninsular). L'equip otomà, semifinalista el 2008, es va ficar a l'Eurocopa 2016 a classificar-se en el seu grup per darrere de la República Txeca i per davant d'Holanda, la gran absent de l'Eurocopa. El seu passi en un grup tan complicat ja és un avís per a la Roja. A més, Turan que arriba amb ganes de demostrar el seu futbol després d'una decebedora temporada amb el Barcelona.

L'última cita d'Espanya en la fase de grups de l'Eurocopa tindrà lloc el dia 21. De nou a les 21.00 (horari peninsular) però aquesta vegada a l'Stade de Bordeaux (Bordeus), la selecció espanyola es creua amb Croàcia, un altre rival de nivell i amb coneguts de la Lliga espanyola, com Rakitic, Modric i Kovacic o el exatlètic Mandzukic. L'equip de Davant Cacic té qualitat individual i cohesió tècnica suficients per complicar-li la vida als de Del Bosque.

La selecció espanyola ha d'acabar entre les dues primeres o com a una de les quatre millors terceres dels per passar a vuitens de final de l'Eurocopa 2016.