El príncep Harry i Meghan Markle, involucrats en una persecució "gairebé catastròfica" amb paparazzis

Els ducs de Sussex denuncien que van ser assetjats per diversos fotògrafs durant més de dues hores

Meghan Markle i Enric d’Anglaterra en una imatge d’arxiu.  | REUTERS

Meghan Markle i Enric d’Anglaterra en una imatge d’arxiu. | REUTERS / efe. madrid

Lucas Font

La desvinculació del príncep Harry i de la seva esposa, Meghan Markle, de la família reial britànica no ha evitat que continuïn sent víctimes d'una pressió mediàtica voraç. L'últim incident ha tingut lloc en la matinada d'aquest dimarts a Nova York, on la parella havia viatjat per a assistir a una cerimònia de lliurament de premis, organitzada per Ms. Foundation for Women, en la qual Markle era una de les guardonades. Va ser poc després de la gala quan el matrimoni, juntament amb la mare de Markle, va pujar a un taxi i va començar una persecució de cotxe "gairebé catastròfica", segons ha relatat un portaveu de la família.

"La passada nit, el duc i la duquessa de Sussex es van veure involucrats en una persecució de cotxe gairebé catastròfica per culpa d'uns paparazzis molt agressius", afirma el portaveu en un comunicat. "Aquesta persecució temerària, que va durar al voltant de dues hores, va causar múltiples col·lisions pròximes que van involucrar a altres conductors, a vianants i a dos oficials de policia", afegeix. Aquesta era la primera aparició pública de Harry després de la coronació de Carles III, mentre que Markle ha tractat de mantenir un perfil baix des que va deixar les seves obligacions amb la família reial.

En un vídeo publicat per la revista TMZ, es pot veure a la parella i a la mare de Markle, Doria Ragland, en el seient posterior del vehicle, que es troba aturat al carrer. En aquest moment els fotògrafs s'acosten al taxi per a fotografiar-los, la qual cosa provoca la reacció d'un guardaespatlles, que baixa del seient del copilot per a allunyar als 'paparazzis'. A l'interior del cotxe es pot veure a Harry gravant l'escena amb el seu telèfon mòbil, poc abans que el vehicle abandoni la zona a tota velocitat, escortat per dos cotxes de la policia de Nova York.

El mateix mitjà relata que en un moment de la persecució, els dos automòbils de la policia es van separar del taxi per a intentar despistar als fotògrafs. Algunes fonts, citades per la revista, afegeixen que els paparazzis es desplaçaven en mitja dotzena de vehicles amb els cristalls tintats i que van cometre múltiples infraccions, com saltar-se semàfors en vermell, pujar a les voreres o conduir en direcció contrària en carrers d'un sol sentit.

L'escena va recordar a la viscuda per la mare de Harry, la princesa Diana, el dia de la seva mort, el 31 d'agost de 1997. El príncep ha parlat en moltes ocasions del seu empipament amb la premsa per l'assetjament sofert i els ha culpat directament de la defunció de Lady Di. L'intens assetjament mediàtic, sumat a les diferències amb la resta de la família reial, va provocar que Harry i Meghan fessin un pas enrere en les obligacions reials el 2020 i comencessin una nova vida als Estats Units. Fet que, ara com ara, no els ha evitat al centre del focus mediàtic.