Mor als 48 anys Coco Lee, l'única artista xinesa que ha actuat als Oscar

L'artista ha patit depressió durant anys però el seu estat es va deteriorar dràsticament en els últims mesos

Mor als 48 anys Coco Lee

Mor als 48 anys Coco Lee

EFE

La cantant hongkonesa-estatunidenc Coco Lee, l'única artista xinesa que ha actuat a la cerimònia dels Oscar, va morir dimecres en un hospital de Hong Kong als 48 anys a causa de les ferides que es va infligir tres dies abans en un intent de llevar-se la vida, va informar la seva família.

Les germanes de Lee, Carol i Nancy, van anunciar a les xarxes socials Instagram i Facebook que la intèrpret, que patia depressió des de feia diversos anys, va tractar de suïcidar-se diumenge passat i estava en coma des de llavors.

"Venim amb gran tristesa a compartir la més devastadora de les notícies: Coco ha patit depressió durant anys però el seu estat es va deteriorar dràsticament en els últims mesos", resa la publicació, que afegeix que encara que l'artista va buscar ajuda professional i va lluitar contra la malaltia, "aquest dimoni intern es va emportar el millor d'ella".

La família de Lee també va destacar la labor "incansable" de la cantant per a "obrir nous horitzons per als cantants xinesos en l'escena musical internacional" i el seu esforç per a "brillar per tots els xinesos".

Lee va ser la primera artista xinesa a signar un contracte a nivell mundial amb el gegant Sony Music i també la primera i fins ara única representant de la seva ètnia que ha actuat a la cerimònia dels Oscar, on en 2000 va cantar el tema 'A Love Before Time' pertanyent a la pel·lícula 'Tigre i Drac', d'Ang Lee.

La mort de Coco Lee ha causat commoció tant a Hong Kong com a la Xina continental i a Taiwan, on les xarxes es van omplir de comentaris d'internautes que manifestaven la seva tristesa i recordaven la seva llarga i reeixida carrera.

La intèrpret va néixer a Hong Kong el 1975, es va mudar amb la seva família a San Francisco als nou anys i va tornar el 1993 per a participar en un concurs televisiu de talents en el qual va quedar finalista, la qual cosa li va valer el seu primer contracte discogràfic.

Va aconseguir el seu primer èxit regional el 1994 amb el llançament a Taiwan d'un àlbum en xinès anomenat 'Love From Now On', i el 1999 va publicar el seu primer treball en anglès, 'Just No Other Way'.

Al llarg de la seva carrera Coco Lee, que també va participar com a actriu en tres pel·lícules, va publicar més d'una quinzena de discos que van vendre desenes de milions de còpies i el seu senzill 'Do You Want My Love' va arribar al quart lloc del Billboard estatunidenc el desembre de 1999.

Entre els artistes que van influir en el seu estil la cantant esmentava a Michael Jackson, Beyoncé, Stevie Wonder, Madonna i Mariah Carey, amb alguns dels quals va arribar a compartir escenari.