Un grup de turistes topa amb una medusa de 40 quilos a Eivissa i es banya amb ella

El grup va decidir banyar-se per fer fotografies durant una excursió de pàdel surf a Eivissa

Redacció

Un grup de turistes va viure una experiència inoblidable durant una sortida en pàdel surf organitzada per l'empresa Sup Ibiza. El que va començar com una rutinària travessia pel nord de l'illa, es va convertir en una trobada propera amb la naturalesa marina quan els participants es van topar amb una medusa gegant de prop de 40kg.

La medusa, que segons els experts pertany a l'espècie Rhizostoma pulmo, va sorprendre tant els turistes com els instructors de Sup Eivissa. Tot i la seva imponent mida i aparença intimidant, el grup va decidir endinsar-se a l'aigua per tenir una trobada més propera amb l'invertebrat. 

"Va ser una experiència al·lucinant. Al principi estàvem sorpresos per la mida de la medusa, però després ens vam adonar que era una oportunitat única per interactuar amb una criatura com aquesta. Veiem moltes meduses cada temporada, però és la primera vegada que en veiem una tan gran allunyada d'un banc de meduses de la seva espècie", comenta Germán García, responsable de l'empresa.

Els instructors de Sup Eivissa van prendre mesures per garantir la seguretat dels turistes mentre es trobaven en presència de la medusa . Van proporcionar informació sobre l'espècie i les precaucions a prendre en interactuar-hi. Encara que la medusa és coneguda per la seva picada urticant, no es van registrar incidents.

La trobada amb meduses d'aquesta mida ha esdevingut un tema de conversa a tota l'illa, atraient l'atenció tant de residents com de visitants. L'empresa Sup Ibiza ha declarat que aquesta mena de trobades amb la natura són una part emocionant i enriquidora de les excursions que organitzen. A més, han subratllat la importància de respectar i protegir l'ecosistema marí i la vida silvestre.