Acomiadat de la feina per negar-se a escalfar-li pollastre a Shakira

De ser la veu dels treballadors explotats a les acusacions de tirania: L'escàndol que envolta la cantant colombiana

Shakira al seu nou videoclip

Shakira al seu nou videoclip / Youtube

Bruna Segura

La coneguda cantant colombiana Shakira està novament al centre de l'atenció pública després del llançament del seu últim senzill, "El Jefe", en col·laboració amb el grup mexicà Fuerza Regida, on critica durament l'abús de poder i les injustícies laborals. Aquesta cançó, que inclou fins i tot la participació de Lili Melgar, ex-nanny dels seus fills, ha generat polèmica, ja que s'ha insinuat que hauria estat acomiadada injustament per Gerard Piqué. Però, un antic empleat colombià ha proporcionat una visió completament diferent de la cantant, pintant-la com una autèntica tirana.

Segons el periodista Javier Ceriani, establert a Los Angeles, la relació de Shakira amb els seus empleats podria no ser tan justa com ella vol fer-ho veure. De fet, segons les revelacions de Ceriani, Shakira podria ser més semblant als caps que critica a la seva pròpia cançó que al que li agradaria reconèixer.

"Els seus empleats es queixaven que per a Shakira, no hi havia punt final en la feina. Treballaven 17 hores al dia, cuinaven per a molta gent...", va explicar el periodista. Fins i tot va compartir una anècdota sorprenent en la qual un empleat va ser expulsat de casa seva un diumenge després de negar-se a satisfer un caprici de la cantant a les 2 de la matinada. "Li va dir: 'Ja no puc més, no et couré aquest pollastre'. I ella els va acomiadar immediatament, deixant-los al carrer a les 6:30 hores".

Pagar un milió de dòlars

Ceriani també va revelar que Shakira hauria hagut de pagar una gran quantitat de persones que havia tingut com empleats a la seva vida per poder llançar "El Jefe". Això inclou Lili Melgar, qui ha estat fidel a la cantant des dels seus dies a Barcelona i es rumoreja que va rebre una quantitat d'aproximadament un milió de dòlars.

A més de les controvertides revelacions, Ceriani va revelar que la cantant colombiana mantenia als seus empleats sense documentació legal, el que els feia vulnerables. "Els empleats vivien a casa seva, sense assegurança mèdica i sense estatus legal. Estaven atrapats, havent de triar entre tornar a Colòmbia o treballar sota les seves ordres, que incloïen cuinar en qualsevol moment i atendre tothom que vingués a treballar".

Afirmacions falses

Mentrestant, la periodista Pilar Eyre va negar les acusacions de Ceriani, afirmant que compartia una esteticista amb Shakira i que les seves afirmacions no eren verídiques. No obstant això, altres col·legues de Ceriani van donar crèdit a les seves revelacions, ja que havien parlat amb persones que havien treballat al servei de la cantant i no havien tingut una experiència agradable.

Aquestes controvertides revelacions arriben en un moment en què Shakira intenta presentar-se com una portaveu dels treballadors que lluiten contra les injustícies laborals, tot i que sembla que la seva pròpia relació amb els seus empleats podria ser objecte de debat.