Joan Carles I celebra el seu 86 aniversari amb una festa a Abu Dhabi

Redacció

El rei emèrit Joan Carles I va celebrar ahir el seu 86 aniversari amb una gran festa a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units) a la qual van assistir uns 80 convidats, entre ells les seves filles, les infantes Elena i Cristina, diversos nets i nombrosos amics de diferents àmbits.

És la primera ocasió des de la seva marxa al país àrab l’agost del 2020 que Joan Carles I organitza una celebració multitudinària pel seu aniversari. L’emèrit ho justifica que es troba en "un bon moment" de la seva vida, tant físicament com anímicament, segons fonts del seu entorn.

Després d’arxivar-se la investigació de la Fiscalia del Tribunal Suprem el març del 2022 sobre les seves irregularitats fiscals, el pare de Felip VI ha anat normalitzant la seva situació, tot i que va decidir mantenir la seva residència a Abu Dhabi de manera permanent i estable.

A la festa, que va començar amb un dinar, hi van assistir Elena i Cristina de Borbó i alguns dels seus fills. No hi van participar els reis Felip i Letícia ni la princesa Elionor –que avui presideix la cerimònia de la Pasqua Militar al Palau Reial de Madrid–, ni tampoc la reina Sofia.

Entre els convidats, procedents d’Espanya i de diversos països, hi havia empresaris i amics de diferents àmbits.

Joan Carles té un relatiu bon estat físic, tot i que pateix alguns problemes de mobilitat.