"Alegria, és Festa Major" presenta les músiques de la imatgeria festiva de Girona

El treball musical ha vist la llum gràcies al suport del segell discogràfic de Cases de la Música

Imatgeria festiva gironina.

Imatgeria festiva gironina. / DdG

Redacció

La ciutat de Girona inaugura les Fires i Festes de Sant Narcís d’enguany amb el llançament d’un disc que recull les músiques de la imatgeria festiva de Girona. Aquesta iniciativa, inclosa en el projecte "Alegria, és Festa Major", neix a partir de l'afany d'aprenentatge i la necessitat pedagògica per conèixer i explorar el ric patrimoni musical de la ciutat.

Després de tres anys d’estudi del binomi escola - imatgeria festiva, "Alegria, és Festa Major" emergeix amb l'objectiu de difondre i apropar aquest patrimoni als centres educatius de Girona. Aquest projecte ha estat premiat amb la 18a Beca Josep Pallach, atorgada per l’Ajuntament de Girona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Girona i pel que fa a l’aspecte musical ha rebut el suport de Casa de la Música de les comarques Gironines i La Marfà – Centre de Creació Musical.

El disc ofereix una selecció de composicions que ressonen amb l'essència festiva de Girona. Hi ha temes d’autors locals com "Ball dels Gegants de Girona" d’Albert Madrenys, Balada de la nimfa (d’Àngel Daban) o la ‘Dansa per als Gegants de Girona’ de Joaquim Pla. També hi trobem les dansetes que ha escrit Ivó Jordà per acompanyar als diferents capgrossos de la faràndula, o dos temes de bandes gironines com La nit de Llampecs dels Berros de la Cort i la Mula Baba de la Girona Marxing Band.

A través de gralles, sac de gemecs, tarota, flabiol i tamborí així com timbals, panderetes o caixes, l’oient es podrà submergir en una sonoritat festiva i molt reconeixible de l’atmosfera màgica que es viu pels carrers de la capital gironina durant aquests dies.

Aquestes melodies de la imatgeria festiva de Girona han estat gravades per diferents músics gironins: Marc Daunis, Bernat Daunis, Elda Daunis, Gemma Pla, Pere Cornellà, Pere Madrenys, Helena Madrenys, Pau Martinoy, Albert Madrenys, Àngel i Anna Daban, Ivó Jordà, Nil Fernàndez, Albert Medina, Núria Rodríguez, Adur Ugalde i Isaac Sánchez.

El disc ha estat enregistrat a l’Estudi dels Bucs de la Marfà - Centre de creació Musical per Gerard Brugués i tant la mescla com el màster han anat a càrrec d’en Lluís Ferrer. L’edició i distribució s’ha fet sota el segell Cases de la Música.

"Alegria, és Festa Major" estarà disponible a totes les plataformes digitals.