Uns noranta participants pel Correfoc de les Fires de Girona

L’acte de demà a la nit recorrerà els carrers del Barri Vell i comptarà amb una cinquantena de membres dels Diables de l'Onyar i els grups Pere Botero i Senyors del Foc com a convidats

El Correfoc de l’any passat.

El Correfoc de l’any passat. / ANIOL RESCLOSA

Josep Coll

Josep Coll

Dissabte a la nit el Barri Vell s’omplirà de diables per la celebració del Correfoc de Fires de Girona que comptarà amb una norantena de participants. Uns cinquanta seran de la colla protagonista, els Diables de l’Onyar, i la resta dels grups convidats que enguany són el Pere Botero, de Salt, i els Senyors del Foc, de Castelló d’Empúries.

El Correfoc començarà a dos quarts d’onze de la nit a la plaça del Vi on es farà un petit espectacle temàtic amb elements de pirotècnia. Seguidament, s’iniciarà el recorregut pel Barri Vell que acabarà a la plaça de Sant Domènec. Allà es farà un espectacle final, que acabarà amb un castell de focs.

El Correfoc infantil, més llarg

Després que l’any passat s’aplegués tanta gent en el Correfoc Infantil, amb els Trons de l’Onyar, aquest any s’ha optat per ampliar el recorregut. L'acte se celebrarà el 31 d'octubre a les nou de la nit. «Hi va haver molta gent, venen nens amb la família», apunta el president dels Diables, Sisu Figuereda. Per això, en lloc de començar a la plaça de Sant Feliu i arribar fins a la Copa, pel pont de Sant Feliu, enguany s’ha optat per iniciar el recorregut a la plaça de Sant Domènec. Des d’allà s’enfilarà pel carrer del Portal Nou i la pujada de la Mercè, carrers més amples que en l’antic itinerari. El Correfoc infantil acabarà a la plaça Jacint Verdaguer.

Subscriu-te per seguir llegint