A tot ritme amb dues cercaviles d'inici dels deu anys de la Girona Marxing Band

La banda de la Moderna surt al carrer amb les escoles de Girona i els seus gegantons i al vespre en una amb el toc negre com a marca de la casa

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Dijous de cercaviles musicals al Barri Vell de Girona que, a més d'animar les Fires de Girona, serveixen de tret de sortida dels deu anys del naixement de la Girona Marxing Band com a projecte pedagògic.

La primera de les sortides es va fer al matí, amb la participació de les escoles de la ciutat que van portar els seus gegantons i capgrossos per diferents carrers del nucli antic. Van sortir de la plaça del Pallol a darrere del Teatre Municipal i després de fer un petit recorregut pels carrers propers com la Rambla Llibertat, van retornar al punt d’origen on els alumnes van poder gaudir d’un espectacle de màgia negre.

La segona cercavila es va fer al vespre i es va batejar com «la Negra nit», no només perquè era fosc, sinó també per la indumentària dels participants, on hi predominaven les samarretes negres, el color que ha caracteritzat a la banda nascuda el curs 2013-2014. Novament anaven acompanyats pels gegantons. La ruta d’aquesta segona cercavila tenia com a punt d’inici la plaça Mercaders i acaba a la plaça dels Jurats. Durant el trajecte, la corrua de músics, sota la batuta de l’Associació de Música Moderna de Girona i l’Associació Gegantons de Girona, es van interpretar tres temes: Skokiaan, Do Whatcha Wanna i Bourbon Street Parade.

Aquesta jornada va ser només una de les activitats que han de servir per celebrar la dècada de la Girona Marxing Band, per on hi passen joves estudiants d’instrument de vent i percussió de l’Escola de Música Moderna de Girona, La Moderna, per endinsar-se en el llenguatge de la música popular de New Orleans.