L'Eibar és, sense cap mena de dubte, la gran revelació de la temporada a Primera. El conjunt basc ocupa posicions d'Europa League (6è) amb 33 punts i, traient el duel pel títol que mantenen Barça, Madrid i Atlètic, està sent la sensació de la Lliga. Són molts els jugadors que estan despuntant al conjunt blaugrana. La classe del japonès Inui, la lluita d'Escalante i els gols de Borja Bastón són algunes de les claus de l'Eibar de Mendilibar. Tanmateix, el futbolista que sobresurt de manera notable és Keko Gontán. L'exjugador del Girona, incorporat aquest estiu a cost zero procedent de l'Albacete, està signant grans actuacions des de la banda dreta. El seu bon paper va fer que, amb previsió del que pogués passar, l'Eibar millorés el seu contracte ara fa aproxidament un mes, ampliant-lo fins al 2018 i apujant la clàusula de rescissió a 10 milions d'euros.

Amb l'obertura del mercat d'hivern, el director esportiu, Fran Garagarza, no para de rebre trucades preguntant per Keko. De moment ja ha refusat una oferta de l'Suttgart de 2 milions i dues del Màlaga i del Sevilla. Sembla que els sevillans no defalleixen i estarien disposats a arribar fins als 5 milions. L'Eibar, mentrestant, sembla que hauria acceptat rebaixar les pretensions fins als 7. Caldrà veure ara si el Sevilla o algun altre club arriba al que demana l'Eibar.

Sigui com sigui, ja la versió del curs passat amb l'Albacete de Keko no té res a veure amb la que els aficionats de Montilivi recorden. Keko va arribar al Girona amb 19 anys el mercat d'hivern del curs 2010-11 cedit per l'Atlètic de Madrid, que durant la primera volta l'havia tingut a préstec al Cartagena. Internacional en categories inferiors i considerat una perla del planter del Manzanares, Keko mai va tenir la confiança de Raül Agné. De blanc-i-vermell va disputar tan sols 11 partits (2 de titular) i a l'estiu va encetar una aventura de tres anys a Itàlia a les files del Catània i del Sassuolo fins que l'Albacete el va recuperar.