Parlar de Juanpe Ramírez és fer-ho de l'únic jugador que ha disputat tots els minuts de Lliga fins ara. El central canari no només s'ha guanyat la confiança de Pablo Machín sinó que després d'una estrena un pèl dubitativa ha respost amb nota en la resta de partits. Tant que s'ha convertit en insubstituïble per al sorià, que veu en ell un defensa sòlid, contundent i, sobretot, que va molt bé en el joc aeri.

Les lesions de Richy, Mas, Kiko Olivas i Pablo Marí han contribuït a fer encara més indiscutible un Juanpe que, tot i això, no té clara del tot la seva participació al partit de demà contra el Numància. Tot és producte d'una forta trompada que va patir amb Pedro Alcalá a la sessió de dimecres i que li va deixar força adolorida la zona de les costelles. Ahir, Juanpe no va participar a la sessió a Vilablareix i Machín no va revelar si el canari estarà a la seva disposició contra els sorians. «Esperem que sigui només el cop tot i que és una zona força dolorosa. Avui (ahir per al lector) per precauació no ha treballat», deia Machín.

La possible baixa de Juanpe trastocaria molt els plans del Girona, que hauria de recórrer a Marc Carbó del filial, o bé reciclar Rubén Alcaraz -amb qui Machín va enraonar ahir una estona- o bé Àlex Granell a la posició de central. Sigui com sigui, el cos tècnic té l'esperança que la patacada es quedi simplement en això i el canari pugui estar en condicions d'enfrontar-se demà al Numància.

Des del primer dia que va arribar, Machín ha mantingut la filosofia de gastar energies en capficar-se per les lesions dels seus jugadors. «Tots són molt necessaris però no hi guanyem res pensant quant els tindrem ni lamentant que tinc mitja plantilla lesionada», assenyala el tècnic que pel partit de demà tindrà les mateixes set baixes que la setamana passada a Vallecas (Richy, Mas, Kiko Olivas, Marí, Cifuentes, Eloi Amagat i Felipe). Les absències de quatre centrals i el dubte de Juanpe fan que Machín hagi d'estar previngut per si ha de retocar la línia defensiva. «No vull cridar al mal temps però la meva obligació és posar-me en tots els escenaris.

A més més, fa alguns partits que està amb 4 targetes i ja sabíem que teníem els altres centrals fora de combat. Tant de bo que no sigui res però si no, ens hi haurem de trencar el cap amb les alternatives». En aquest sentit, Machín va confirmar que el saltenc del Peralada Marc Carbó tornarà a ser convocat i que arribats al cas que Juanpe no pogués jugar, contempla diverses possibilitats una de les quals seria Granell. «Tenim molts migcampistes i si hem d'assumir riscos podem situar-li per la seva bona sortida de pilota.

Tot i això caldrà valorar si el que guanyem ofensivament és suficient com per arriscar el que podem perdre defensivament». Machín també va explicar que han treballat el 4-4-2 malgrat que sembla poc probable que hi recorri perquè no compta amb cap lateral dret. Qui tindria més números de jugar de central seria Alcaraz, amb qui ahir Machín va dialogar una estona al final de la sessió.

Rebre el Numància és i serà sempre «especial» per a un Machín que es va passar tretze anys al club on hi va fer des de preparador de porters fins a entrenador del primer equip. Ahir, el tècnic va reconèixer que «encara ara» quan mira la classificació els ulls se li en van cap a l'escut del Numància. «Em van ensenyar a ser el màxim de professional. Ara bé, no hi ha sentiments perquè tampoc és habitual que un tècnic faci quatre anys que és en un lloc. Estic enormement identificat amb el Girona, no només perquè és el club que em paga sinó perquè em tracta molt bé. El Numància és l'equip de la meva terra i on he passat 13 anys. Li desitjo el millor tret de quan competeixi contra nosaltres», argumentava.

Una de les claus perquè el Girona retrobi el camí de la victòria demà serà acabar amb la sequera golejadora que fa tres jornades que dura. En aquest sentit, Machín demana el suport i la complicitat del públic per posar-hi remei. «Espero que no es recordi que fa tres partits que no marquem sinó del que som capaços de fer, que és generar moltes ocasions», deia el tècnic, que matisava que «moltes potser no però sí com a mínim ?prou com per marcar almenys algun gol». I és que Machín desitja brindar una victòria als seguidors blanc-i-vermells en plenes fires de Sant Narcís. «Tenim moltes ganes de celebrar una victòria per Fires al matí i d'allaragar-ho fins a la nit».