El Girona segueix a la seva. Avui li ha tocat picar pedra, però la seva insistència ha tingut el premi més que merescut. Després de dominar des del primer fins a l'últim minut al Mirandés, els gols de Sandaza i Longo, aquest últim des del punt de penal, ha servit perquè els blanc-i-vermells sumin la quarta jornada consecutiva sense perdre i segueixin embalats cap a Primera.

Machín ha decidit sacsejar l'equip, donant entrada a dos davanters de referència (Sandaza i Cristian Herrera) i asseient a Borja García. Tampoc ha sortit d'inici Aday, apostant per la primera titularitat a la Lliga de Mojica amb la samarreta del Girona. Ramalho ha tornat a l'equip després de dues setmanes fora i també Pere Pons, absent fa set dies per sanció.

Tot i que ha estat el Mirandés el que ha sortit amb més empenta, provant sort amb un xut molt desviat de Sangalli als 3 minuts, és cert que el Girona ben aviat ha anat per feina. Explotant la banda esquerra, amb un Mojica hiperactiu, els de Machín han posat setge a la porteria de Sergio Pérez amb centrades que no han trobat rematador. Només el propi Mojica, de cap al 10 i amb l'esquerra al 17, han provat fortuna però la pilota no ha anat dirigida entre els tres pals.

Més clara ha estat l'oportunitat que ha tingut Sandaza al 24. El manxec ha rebut la pilota a l'interior de l'àrea i, tot i estar d'esquenes, s'ha regirat enviant la pilota prop del pal dret. El porter Sergio Pérez, molt àgil, s'ha estirat per evitar el 0-1. Al 31, l'àrbitre s'ha empassat una clamorosa cessió de Gorka Kijera al seu propi porter, i només dos minuts després Granell ha enviat un xut de falta directe molt a prop del pal esquerre. Bons minuts dels gironins, però el Mirandés també ha volgut dir la seva.

Al 37, Pedro Martín s'ha tret una bona acció de la màniga, desfent-se de Maffeo i provant una centrada enverinada que s'ha trobat amb una excel·lent mà de René. Al córner posterior, Guarrotxena ha estat a punt de marcar en una rematada de cap que ha sortit fora per molt poc. Ha estat l'última d'un primer temps anivellat, elèctric, d'anada i tornada; 45 minuts en els que tots dos equips han tingut alguna ocasió per marcar i només els ha faltat punteria als metres finals.

Només arrencar el segon temps hauria pogut arribar el 0-1 si Cristian Herrera, tot sol dins l'àrea, hagués connectat amb precisió una bona passada de la mort de Maffeo. El català es va desfer de dos defensors (amb sotana inclosa a Kijera), però la seva passada no la va saber rematar cap a porteria Cristian quan ho tenia tot de cares. El canari tampoc ha estat massa fi uns minuts després quan ha rematat horrorosament una pilota morta a l'interior de la gran.

Amb el Girona dominant el partit de dalt a baix, Granell també ha tingut el gol a les seves botes al minut 72. El gironí ha enviat un llençament de falta fregant el travesser. Amb Aday i Borja ja al camp, Machín ha decidit asseure a Cristian Herrera, desafortunat aquesta tarda a Anduva, donant entrada a Longo tot buscant rematar alguna de les moltes arribades a la porteria defensada per Sergio Pérez.

Tanta insistència ha tingut la seva recompensa al minut 84. Una ràpida transició del Girona ha acabat amb una assistència de Borja per a Sandaza; el toledà s'ha canviat la pilota de cama i ha enviat una fuetada impossible per al porter.

Sense temps per deixar reaccionar al Mirandés ha arribat el segon. Pere Pons ha entrat fins la cuina i Fran Cruz li ha fet penal. Longo no ha fallat des dels onze metres i ha sentenciat el matx.

Fitxa tècnica

Mirandés: Sergio Pérez, Álex Quintanilla, Fran Cruz, Kijera, Provencio (Rúper, min. 46), Eguaras (Fofo, min. 85), Sangalli, Guarrotxena, Pedro Martín (Maikel Mesa, min. 57), Álex García i Urko Vera.

Girona: René, Maffeo, Ramalho, Alcalá, Juanpe, Mojica (Aday, min. 58), Pere Pons, Granell, Portu (Borja García, min. 61), Cristian Herrera (Longo, min. 74) i Sandaza.

Gols: 0-1, Sandaza (min. 83). 0-2, Longo (min. 86).

Àrbitre: López Amaya (comitè andalús). Ha amonestar Provencio (Mirandés); Maffeo, Juanpe, Granell, Sandaza (Girona).

Estadi: Anduva. 3.230 espectadors, amb mig centenar d'aficionats del Girona.