L'afició el Girona respon i diumenge hi haurà marea blanc-i-vermella a Pamplona

El club ja ha venut totes les quatre-centes entrades que havia rebut de l’Osasuna i comptarà amb el suport de l’afició al Sadar en el decisiu per veure si l’equip es classifica per la Conference League · La Penya Gironina ha omplert un autobús

L'afició del Girona durant un partit a Montilivi

L'afició del Girona durant un partit a Montilivi / ANIOL RESCLOSA

Marc Brugués

Marc Brugués

El Girona no estarà sol diumenge a Pamplona (18:30). Malgrat els resultats del darrer mes, la notable trajectòria de tota la temporada han permès que l’equip s’hagi plantat a les portes de la darrera jornada amb opcions de classificar-se per la Conference League. Una victòria al Sadar, combinada amb un empat o derrota de l’Athletic Club al Bernabéu donaria el bitllet a Europa als gironins. Serà una fita històrica i alhora inèdita per a un club que fa un any tot just es classificava per al play-off d’ascens. Per tot plegat, molts aficionats no s’ho volen perdre i diumenge seran a Pamplona. Sí, una petita marea blanc-i-vermella serà present a l’estadi navarrès per empènyer els Castellanos, Stuanii companyia cap al somni europeu. El club ha venut les 400 entrades que tenia pel partit i, a més a més, hi haurà una bona colla de seguidors més que es desplaçaran en vehicles particulars. 

La il·lusió de viure la classificació ha generat debat a l’entorn. Sense anar més lluny, fins fa ben poc Míchel que no en parla clar i, tant Delfí Geli com Quique Cárcel han mostrat els seus respectes a competir a Europa. L’exigència de jugar dos partits per setmana, viatjar lluny i haver de confeccionar una plantilla molt llarga fa que també entre l’afició hi hagi debat. «La majoria de gent vol la cirereta del pastís i així anar a Europa i gaudir de partits internacionals oficials del Girona. Tot i això, jo no ho veig gens clar. Hem de créixer més com a club, massa social i tenir una plantilla més àmplia per jugar tants partits», diu Lluís Bosch, membre de la Penya Gironina, que ha tancat un bus per diumenge. En la mateixa línia reticent es mostra el president de la Federació de Penyes, Cristóbal Sánchez. «Com a aficionat, o i tant que hi vull anar. Fa molta il·lusió, és clar. Ara bé, si vull tenir un Mercedes, primer he de tenir un garatge;no el deixaré aparcat al carrer. I per tant, primer cal endreçar casa nostra:fer un estadi de ciment, amb lavabos i còmode com tenen a Osca i tants altres llocs», assegura. Sánchez considera que ha de ser la propietat la que marqui si el club està preparat per entrar a Europa o no. «Com a aficionat, si passa, jo faré l’onada. Tot i això, toco de peus a terra. Recordo Granada, Espanyol o Màlaga que ho van pagar molt car». 

«Ser-hi és una il·lusió per a molts gironins, no pas cap obligació» diu Pepe Sierra (Penya Immortal). Sierra reconeix el debat obert entre l’afició però recorda que si el Girona arriba a Europa, tocarà gaudir-ne fins on sigui. «No cal estirar més el braç que la màniga ni que arribem a la final de la Conference. Si s’hi entra, ho celebrarem moltíssim, és clar. Llavors, si ens eliminen de seguida, no hauria de passar res», reflexiona.