El Girona es queda a les portes d'Europa amb una derrota al Sadar (2-1)

Budimir marca un doblet per classificar l'Osasuna a Conference League i despertar del somni als de Míchel, que es queden a dos gols de la setena plaça i acaben desens

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Honor al Girona de Míchel. Malgrat la derrota. Avui no s'haurà complert l'objectiu dels 52 punts per ser el millor equip de la història de Montilivi ni s'haurà entrat a Conference, després de perdre davant l'Osasuna al Sadar (2-1). Només han faltat dos gols per tocar la glòria. Però el veritable objectiu, i el més important, fa setmanes que és una realitat amb la permanència i s'acabarà la temporada en la desena posició amb 49 punts. Gràcies a això, els blanc-i-vermells han mantingut viu el somni fins a l'última jornada. Encara que Budimir els ha despertat amb un doblet a la segona part. L'afició ha acompanyat l'equip tot el camí, igual que ho continuarà fent el curs vinent tant a casa com pels camps de Primera.

Per jugar a Europa la temporada que ve, només hi havia una combinació possible: el Girona havia de guanyar al Sadar i esperar que l'Athletic no ho fes al Bernabéu. Els de Míchel han començat aplicant molt bé el pla de partit, però l'Osasuna de mica en mica s'ha anat sortint més amb la seva. La banda dreta era per on més es patia. Arnau i Bernardo anaven de bòlit per frenar Abde, que ha arribat amb facilitat a l'àrea i ha intentat buscar el segon pal amb un xut ras creuat que ha acabat a fora. Abans, ho havia provat Yangel Herrera des de la frontal. Mentre que un cacau d'Iván Martín ha acabat a les mans d'Aitor Fernández sense dificultats. El porter també ha intervingut per desviar amb la mà una pilota de Riquelme. L'ocasió més clara però, l'ha tingut Budimir després que Gazzaniga es fes un embolic amb els peus i Aimar li pispés per passar-li al seu company. Tot seguit, Taty Castellanos ha desaprofitat l'oportunitat més clara per als blanc-i-vermells. I David López ha estat providencial per tallar la rematada d'Abde.

L'Osasuna generava més perill, però el Girona se les arreglava per impedir que anés més enllà. Gazzaniga ha hagut d'aparèixer per treure a córner un altre tret d'Abde. En l'última jugada abans del descans, Aitor Fernández ha fet una aturada de mèrit per frustrar Tsygankov i després en el córner, el cop de cap de Bernardo ha sortit fregant el pal. Els de Míchel continuaven a dins del partit.

El premi era massa gros com per no buscar-lo amb tot. Però, hi havia més factors determinants. En un dels altres partits de la jornada que s'estava disputant a Madrid, l'Athletic ha superat Courtois amb un gol de Sancet deixant el Girona sense cap possibilitat de classificar-se a Conference. Immediatament, l'Osasuna, que també es veia sense la plaça europea, ha fet un pas endavant per marcar a la porteria de Gazzaniga. Ho ha aconseguit Budimir amb un doblet. El 2-0 i saber que els d'Arrasate havien de defensar el resultat pels seus interessos, ho posaven dificilíssim. No obstant això, l'equip no ha abaixat els braços. Una rematada de cap de Taty ha acabat a les mans d'Aitor Fernández. Reinier, que havia substituït el davanter argentí, ha obert un fil de llum amb un gol al minut 75. Al Bernabéu també hi havia bones notícies amb un gol de Benzema. L'equip s'ha buidat, però al final no ha aconseguit marcar els dos gols que li faltaven per desbancar l'Osasuna del setè lloc. Els d'Arrasate jugaran a Conference la pròxima temporada.

FITXA TÈCNICA

Osasuna: Aitor Fernández, Rubén Peña, Aridane, David García (Juan Cruz, min.6), Manu Sánchez, Torró, Moncayola (Ibáñez, min.84), Aimar, Kike Barja (Rubén García, min.69), Abde (Moi Gómez, min.84) i Budimir (Chimy Ávila, min.69).

Girona: Gazzaniga, Arnau, Bernardo (Yan Couto, min.64), David López, Miguel (Javi Hernández, min.85), Oriol Romeu, Iván Martín, Yangel Herrera (Aleix Garcia, min.59), Tsygankov, Riquelme (Stuani, min.59) i Taty Castellanos (Reinier, min.65).

Gols: 1-0, min.52: Budimir; 2-0, min.55: Budimir; 2-1, min.75: Reinier.

Àrbitre: Ortiz Arias. Ha amonestat Moncayola (Osasuna); Yangel Herrera, Bernardo, Stuani, Gazzaniga (Girona).

Estadi: El Sadar, 22.128 espectadors.

Recupera el minut a minut:

En directo