El Girona lliga Gazzaniga fins al 2025

El club fitxa el porter argentí en propietat que aquesta temporada estava cedit pel Fulham

Caldrà veure ara què passa amb Juan Carlos, que acaba contracte i Fuidias

Spanish LaLiga- Girona vs Real Betis

Spanish LaLiga- Girona vs Real Betis / Siu Wu/reuters

Marc Brugués

Marc Brugués

El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, ja fa setmanes que treballa amb previsió per perfilar la plantilla de la temporada que ve. Sempre explica que li agrada «avançar-se» a les coses i que no l’agafin en fora de joc. És per això que algunes operacions ja s’han anat tancant durant l’exercici en curs com les renovacions de Santi Bueno, Valery FernándezBernardo Espinosa o Juanpe Ramírez, a més a més de la de l’entrenador, Míchel Sánchez i ahir, se n’hi va afegir una altra. Bé, ni és ben bé una renovació ni tampoc un fitxatge pròpiament dit. El cas és que el porter Paulo Gazzaniga passa a ser propietat del Girona fins al 2025 després que el club hagi decidit fitxar-lo. L’argentí ha jugat aquesta temporada a Montilivi en qualitat de cedit pel Fulham, però el gran rendiment ofert d’ençà que va entrar a la titularitat ha fet decidir els màxims responsables esportius a quedar-se’l en propietat sense dubtes.

El fitxatge de Gazzaniga és una operació rodona perquè el futbolista acaba contracte amb el Fulham i arriba lliure sense que el Girona hagi hagut de fer cap mena de desemborsament. A més a més, amb un contracte fins al 2025 pot fins i tot escoltar ofertes, si n’arriben, i acabar ingressant algun calé. 

El fitxatge de Gazzaniga és un premi a la bona feina feta pel porter de Murphy. Incorporat el darrer dia del mercat d’estiu passat a correcuita després que les primeres opcions fallessin (Diego López, Álvaro Fernández o Rossi), l’argentí va saber esperar pacient el seu moment. Coneixia la Lliga del seu pas per l’Elx (2020-21) i també sabia com treballava i pensava Míchel, amb qui havia coincidit al Rayo Vallecano (2016-17). Tot plegat i, conscient que Juan Carlos havia estat el porter de l’ascens, va fer que a Gazzaniga li toqués començar des de la banqueta. Ho va fer durant deu jornades, fins que Míchel va decidir fer el canvi de porter per mirar de trencar la mala dinàmica després de la derrota al camp de l’Almeria on Juan Carlos no va estar fi. Sense ser Ter Stegen amb els peus, Gazzaniga va aportar seguretat a la defensa i amb algunes intervencions salvadores com ara al Bernabéu contra el Madrid o a Montilivi davant el València, va anar-se guanyant la confiança de tothom. 

Renovat per dues temporades més, aquest estiu partirà amb avantatge d’haver estat el titular respecte als seus competidors que encara no està del tot clar qui acabaran sent. Juan Carlos Martín acaba contracte el 30 de juny i el club té previst oferir-li la renovació, mentre que Toni Fuidias, lligat fins al 2024, potser no vol passar-se un altre any en blanc.