Pendents de la renovació de Borja García i dels cedits que puguin tornar

El madrileny és a l’espera que el Girona mogui fitxa per saber si continua o no un any més

Herrera (City)i Reinier (Madrid) tenen opcions de repetir cessió

Converses obertes amb el Vila-real quedar-se amb Iván Martín en propietat

Broja García, en acció contra l'Atlètic de Madrid

Broja García, en acció contra l'Atlètic de Madrid / ANIOL RESCLOSA

Marc Brugués

Marc Brugués

Amb la renovació de Juan Carlos Martín la setmana passada per una temporada més, de mica en mica el Girona va tancant carpetes. El porter de Guadalajara era un dels dos jugadors que acaben contracte el trenta de juny i que encara no havien renovat. A sobre la taula del despatx de Quique Cárcel encara hi ha oberta la carpeta Borja García. El mitjapunta madrileny és l’únic jugador que acaba la vinculació amb el club d’aquí a deu dies i que encara no té clar el seu futur. D’altra banda, també acabaran la seva etapa el trenta de juny tots els jugadors que han estat cedits enguany a Montilivi: Castellanos, Javi Hernández, Iván MartínYangel HerreraCouto i Riquelme. En aquest sentit, a l’espera de per on vagi el mercat, la intenció del club seria intentar repetir la cessió d’Herrera per part del Mancheter City. També el brasiler Reinier té números de tornar mentre que amb Iván Martín, el club cerca amb el Vila-real la fórmula per quedar-se’l en propietat. La continuïtat de la resta és força més complicada, per no dir que està descartada.

Durant els darrers mesos, Míchel ha manifestat més d’una vegada públicament que li agradaria que Borja García, de 32 anys, renovés. Tanmateix, de moment, el futur del de Villaverde no s’acaba de desencallar. De fet, tot i la declaració d’intencions de l’entrenador, el club no acaba de fer el pas. Amb Juan Carlos també va costar fer-lo, però tot es va resoldre en qüestió d’hores. La voluntat de Borja García és quedar-se a Girona i viure la seva vuitena temporada a Montilivi, on és un dels capitans i un dels jugadors amb més partits a la Lliga de Futbol Professional. 

Mentrestant, el club treballa per retenir alguns dels jugadors que ha tingut cedits aquesta temporada. És el cas d’Iván Martín amb qui es negocia amb el Vila-real la possibilitat de quedar-se’l en propietat. El basc ha estat la darrera temporada i mitja a préstec per part del club groguet, que veuria amb bons ulls vendre’l al Girona. També té la porta oberta per tornar Yangel Herrera. El migcampista veneçolà té enamorat Míchel que, si tot va bé, li té un lloc guardat a la plantilla. Caldrà acabar-se d’entendre’s amb el City i que el jugador vegi bé repetir cessió. 

Més complicat ho tenen la resta de cedits. Taty Castellanos serà traspassat pel New York City al Benfica a canvi de 15 milions d’euros i signarà per cinc temporades. Per Javi Hernández el Girona, en principi, el Girona no farà efectiva l’opció de compra i tornarà al Leganés. Couto també sembla lluny de tornar, sobretot si Arnau, com sembla, es queda. Finalment, tot i que la voluntat del club seria tornar a comptar amb Rodrigo Riquelme, la idea de l’Atlètic de Madrid i la voluntat del jugador és fer la pretemporada a les ordres de Diego Simeone.

El Sevilla tempteja Cárcel per substituir Monchi

L’adéu de Ramón Rodríguez, Monchi, cap a l’Aston Villa ha deixat el Sevilla orfe de director esportiu. El conjunt andalús havia pensat en Braulio Vázquez (Osasuna) com a primera opció però el gallec ha refusat l’oferiment. A partir d’aquí, el club negocia amb David Cobeño (Rayo Vallecano), que sembla el més ben posicionat tot i que des de Relevo s’assenyalava que el nom de Quique Cárcel també és a la taula. El barceloní té contracte a Montilivi fins al 2024